Ingrediente
- 1 kg ciuperci brune proaspete;
- 500 ml apă;
- 60 ml ulei;
- 2 linguri bulion;
- 2 cepe galbene;
- Sare, după gust
Mod de preparare
Se curăță ciupercile brune de pieliță și se spală delicat (pentru a scăpa de firele de pământ), apoi se feliază ciupercile cu tot cu piciorușe.
Se curăță cepele, se toacă mărunt și se călesc într-o cratiță cu puțin ulei încins (aprox 60 ml) câteva minute, apoi se sting cu apă. Se lasă să fiarbă, apoi se adaugă ciupercile. Se potrivește de sare.
Când ciupercile sunt fierte, se prepară sosul, adăugând bulionul, se mai lasă cam 5 minute să fiarbă, apoi se ia focul.
Timp de pregătire: 10 min
Timp de gătire: 35 min
Porții: 4
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/11/tocanita-de-ciuperci-de-post.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|