Ingrediente
- 1 kg de ciuperci
- 1 ardei rosu mare
- 2 cepe
- 2-3 catei de usturoii
- patrunjel
- Ceva FIn Cremos de la Delaco
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare
Se taie ardeiul in cubulete mici, ceapa si patrunjelul se toaca marunt, iar usturoiul se piseaza. Inainte de preparare ciupercile se curata bine de resturi vegetale, pamant, turba, nisip si se indeparteaza numai partea de picior care a crescut in pamant, apoi se taie in felii medii.
Intr-o cratita incapatoare se incinge putin uleiul, se adauga ceapa si se amesteca cu o lingura de lemn pana devine semi-transparenta. Se adauga pe urma ardeiul cubulete si se amesteca pana ceapa devine sticloasa complet. Se adauga ciupercile si se amesteca cu legumele bine, dupa care se adauga apa cat sa le acopere.
Intre timp, amestecati din cand in cand ca sa nu se prinda de oala si lasati sa fiarba pana se poate strapunge ciuperca cu furculita. Inainte de a o lua de pe foc se adauga sare si piper dupa gust, patrunjelul verde si usturoiul pisat. Pentru un gust deosebit, in momentul servirii se orneaza cu Ceva Fin Cremos de la Delaco .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci la ceaun" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|