Tocanita de curcan cu ciuperci de padure la slow cooker Crock Pot

Postat de panacris in Slow Cooker
27 Oct 2020 | 1987 vizualizari
Tocanita de curcan cu ciuperci de padure la slow cooker Crock Pot

Gătită lent, această tocăniță e tare savuroasă, nu-și pierde calitățile și proprietățile! ;)

Ingrediente

  • Pulpă de curcan cca. 1000 g,
  • Ceapă roșie 2 bucăți,
  • Ardei kapia 1 bucată mare,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Morcov 1 bucată,
  • Păstârnac ½ bucată,
  • Pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper prospăt măcinat 1 linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Mix de ciuperci de pădure (hribi, gălbiori, ghebe) cca. 450 g,
  • Must din struguri roșii cca. 500 ml.

Mod de preparare

Pulpa de curcan se pune la gătit cu apă rece, puțin sărată, în vasul ceramic al aparatului de gătit slow cooker Crock Pot, la programul HIGH pentru 90 de minute.

După ce s-au gătit pulpa, se scoate din vas,  se dezosează și taie bucățele.

Între timp se curăță zarzavaturile și se dau pe răzătoarea mare.

Ceapa și ardeiul kapia, curățate și tăiate julien se pun la călit împreună cu uleiul de măsline, cca. 30 de minute pe programul HIGH, fără capac. Apoi se adaugă zarzavaturile răzuite, bucățile de carne de curcan, mix-ul de ciuperci de pădure. Se asezonează de sare, piper, boia de ardei dulce, must și se lasă la gătit cca. 60 minute pe modul HIGH.

Tocănița se savurează fierbinte cu garnitura preferată, îm cazul nostru cus-cus.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de curcan cu ciuperci de padure la slow cooker Crock Pot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Desert prajitura de post cu gem de prune si nuci

Postat de Oana

Desert prajitura de post cu gem de prune si nuci

Intr-un bol se pun gemul, zaharul tos si cel vanilat, esenta de vanilie si uleiul. Se amesteca bine cu un tel. Se adauga apa si se omogenizeaza compozitia. Faina, praful de copt, cacaua...

Citeste continuarea

Gulas unguresc de berbecut la Crock-Pot

Postat de mihaelar63

Gulas unguresc de berbecut la Crock-Pot

 Carnea se spala bine si se feliaza bucati mai marisoare. Legumele se curata, se spala si se toaca marunt. In untura incinsa se pun legumele la calit intr-o tigaie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.10.2020, 21:51
la 27.10.2020, 21:56
Curcanul. O carne gustoasă. Gătesc si eu destul de des curcan . As mânca cu plăcere din tocăniță ta, dar pentru mine fără ciuperci te rog frumos.
la 27.10.2020, 22:05
la 27.10.2020, 22:21
Iau eu ciupercile
la 27.10.2020, 22:42
Ce bunătate!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking