Tocanita de curcan in crusta de cartofi

Postat de miha in Curcan
29 Sep 2018 | 3795 vizualizari
Tocanita de curcan in crusta de cartofi

Ingrediente

  • Pentru tocanita de curcan:
  • 1 pulpa superioara de curcan (dezosata)
  • 1 ceapa mare
  • 4-5 rosii
  • 1 capatana usturoi
  • sare si piper
  • Pentru crusta de cartofi:
  • 4 cartofi medii ca marime
  • 50 g unt
  • 50 g telemea
  • 1 ou
  • sare si piper
  • 2 linguri parmezan (optional)

Mod de preparare

Cartofii ii fierbem in apa cu sare. Cand sunt gata ii zdrobim ca pentru piure, adaugand apoi untul, telemeaua sfaramata. oul, sare si piper dupa gust. Omogenizam amestecand energic.

 Ceapa tocata marunt o calim usor in cateva linguri de ulei. Cand s-a inmuiat si a devenit translucida adaugam carnea taiata bucati si calim impreuna cateva minute, pana carnea se albeste.

Rosiile le oparim, le curatam de coaja si le pasam. Turnam apoi in cratita peste carne, acoperim cu un capac si fierbem la foc mic pana carnea este bine fiarta si zeama a scazut pana la consistenta dorita. Saram si piperam dupa gust, iar la final adaugam usturoiul pisat.

 Punem tocanita intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei, apoi acoperim cu piureul de cartofi.

Nivelam astfel incat sa obtinem un strat uniform, presaram cu putin parmezan ras si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 25 de minute, pana crusta de cartofi se aureste.

Se serveste calda. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de curcan in crusta de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rulada de curcan umpluta cu mazare, ardei si morcovi

Postat de oanapl

Rulada de curcan umpluta cu mazare, ardei si morcovi

Tai pieptul de curcan, astfel incat sa nu aiba o grosime mai mare de 1.5 cm si il bati cu ciocanul. (eu am taiat pieptul pe orizontala si am facut 2 rulade). Cu ajutorul unei pensule, aplici...

Citeste continuarea

Chiftelute cu spaghete in vas Zepter

Postat de Irina

Chiftelute cu spaghete in vas Zepter

De cate ori pregatesc chiftelute cu spaghete imi vine in minte scena din desenul animat "Doamna si vagabondul", in care trag amandoi, el si ea din aceeasi pasta, pana li se ating...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.09.2018, 21:02
Ai taiat curcanul?
la 29.09.2018, 21:03
Eu cred ca era curca, aia e cu clontul mai mare...
la 29.09.2018, 21:04
la 29.09.2018, 21:11
Eu maine as veni la tine la masa. Esti acasa?
la 29.09.2018, 21:14
buna buna

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking