Cum se prepara Tocanita de ficatei de pui, cu mamaliguta, reteta savuroasa
Ficățeii se fasonează, se spală și se pun în strecurătoare, ca să se scurgă de apă.
Se curăță cepele, se spală, se taie și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic.
Se spală ardeiul, se curăță de cotor și de semințe, după care se taie mărunt și se călește, cu ceapa.
Se spală roșiile, se îndepărtează semințele, se taie cubulețe și se adaugă în crăticioara cu legumele călite. Se lasă vasul la foc mic, până ce legumele călite se înmoaie și se pătrund.
Se adaugă ficățeii în crăticioara cu legumele călite, se adaugă 100 ml de apă și se fierb la foc înăbușit, încă 6-7 minute.
Se curăță usturoiul, se spală și se mărunțește fin.
Se adaugă sucul de roșii în crăticioară și usturoiul mărunțit. Se mai ține preparatul pe aragaz încă 3-4 minute, la foc mic.
Între timp se aleg, se spală, se zvântă și se toacă frunzele de pătrunjel.
Se condimentează preparatul, după gust, cu: sare, piper, ierburi de grădină, oregano și după 1-2 minute se ia vasul de pe foc, se presară pătrunjel tocat și se servește imediat, cu mămăliguță caldă.
Poti opta si pentru reteta de Ficatei de pui in stil grecesc pe care ii poti servi cu o Salata de ardei copti cu usturoi.
Iti recomandam si reteta de Placinta cu ficatei de pui, foarte gustoasa, buna pentru intreaga familie.