Tocanita de ficatei si pipote ca la mama acasa

Postat de izulika in Mancaruri cu carne
30 Iun 2010 | 66191 vizualizari
Tocanita de ficatei si pipote ca la mama acasa

Tocanita de ficatei si pipote ca la mama acasa Tocanita de pipote si inimi este un preparat traditional, bogat in proteine si arome, apreciat in multe bucatarii din intreaga lume. Iata o reteta simpla pentru a pregati o tocanita delicioasa si hranitoare:

Ingrediente

  • Ingrediente Tocanita de ficatei si pipote ca la mama acasa
  • 1 ceapa
  • 1 ardei verde
  • 1 rosie
  • 2 linguri pasta tomate
  • 300 g pipote
  • 400 g ficatei
  • 1 lingura cimbru
  • 2 lingurite delicat
  • 1 vf lingurita piper
  • 4 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Cum se prepara reteta Tocanita de ficatei si pipote ca la mama acasa

Ceapa, ardeiul si rosia se toaca marunt.Pipotele se spala bine si se curata,iar ficateii se pun in 2-3 ape inainte de folosire.Separat intr-o oala se pune uleiul la incins dupa care se adauga ceapa si ardeiul,se lasa la calit 5-10 minute apoi se adauga pipotele si ficateii se acopera cu un capac si se lasa la foc incet amestecand din cand in cand inca 10 minute.Dupa cele 10 minute se adauga si rosia taiata cubulete, pasta de tomate cimbrul,piperul si delicatul si se pun cam 2 cani de apa fierbinte(cat sa se acopere ficateii si pipotele) Se lasa sa fiarba pana mai scade din apa si capata consistenta se verifica daca pipotele sunt fierte apoi se adauga si usturoiul maruntit se mai lasa 2-3 minute se stinge focul si se adauga patrunjel verde.

Se serveste alaturi de o salata de primavara sau muraturi taranesti.

Incercati si pipote prajite in aluat

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ficatei si pipote ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Placinta cu foi de cartof, sunca si cascaval, la tigaie

Postat de gaby_d

Placinta cu foi de cartof, sunca si cascaval, la tigaie

Punem la fiert cartofii spalati bine (necuratati) in apa rece. Lasam pana ce furculita intra usor in ei. Ii scurgem de apa si-i lasam sa se racoreasca, sa-i putem curata. Intre timp...

Citeste continuarea

Varza calita

Postat de Creatsa

Varza calita

Am taiat varza in fasii subtiri,am frecat-o cu putina sare si am lasat-o deoparte sa se inmoaie putin varza. Intre timp am taiat ceapa julien si am pus-o la calit in ulei impreuna cu ardeiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.06.2010, 21:43
ce grozav arata!
la 30.06.2010, 21:46
eu nu pap ficatei dar nu pot sa nu apreciez k arata bine
la 30.06.2010, 22:08
Izulik daca este si mamaliga,sunt la usa ta
la 30.06.2010, 22:11
ce bunatate, ador mancarica asta!
la 30.06.2010, 22:24
mmmm si ce bine miroase!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking