Ingrediente
- - 1 iepure taiat bucati
- - 3-4 morcovi
- - 1 radacina telina
- - 4 catei de usturoi
- - 1 ceapa
- - o legatura patrunjel
- - ulei de masline
- - 1 pahar sos de rosii
- - 1 pahar vin alb
- - cateva cuisoare
- - 2-3 foi dafin
- - sare de mare
- - piper
Mod de preparare
Asezati iepurele intr-o oala, adaugati peste el ulei de masline, apoi ceapa si usturoiul tocate nu foarte marunt.
Adaugati apoi morcovii si telina date prin razatoarea mare, foile de dafin, cuisoarele, patrunjelul tocat, sarea de mare si piperul. Un pahar de vin rosu este numai bun in aceasta combinatie. Puteti capacul la oala si introduceti la cuptorul preincalzit (190 grade) pentru o ora. In loc de cuisoare puteti folosi si o steluta de anason. Acestea ii vor conferi o aroma deosebita.
Dupa o ora scoateti oala si adugati si sosul de rosii ori rosiile tocate marunt.
Dupa 45 de minute tocanita este gata! Aceasta se va completa perfect cu putina mamaliguta alaturi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de iepure-n cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|