Ingrediente
- 4 bucati de iepure (eu am avut pulpe),
- 2 cepe,
- 1 morcov,
- 2 ardei,
- 4-5 catei de usturoi,
- 350 ml vin alb,
- 1 legatura patrunjel,
- 3-4 linguri de faina,
- sare,
- piper,
- busuioc,
- oregano,
- 300 gr rosii + suc de rosii
Mod de preparare
Bucatile de iepure le-am spalat bine, le-am uscat cu un servet apoi le-am condimentat cu sare si piper. Le-am trecut prin faina si le-am pus la prajit in putin ulei.
Le-am rumenit bine pe ambele parti, apoi le-am scos pe o farfurie.
Intr-o cratita am incins 2-3 linguri de ulei, am adaugat ceapa tocata, morcovul dat pe razatoare si ardeiul taiat cubulete.
Le-am lasat cateva minute pe foc mic sa se caleasca, apoi am adaugat usturoiul taiat felii fine, sare, piper, busuioc si oregano.
Am pus si bucatile de iepure, apoi vinul.
Am lasat sa fiarba aproximativ 40-50 de minute, dupa care am adaugat rosiile+sucul de rosii.
Am pus si patrunjelul si am mai lasat 15-20 de minute.
Am servit iepurele cu mult sos si mamaliguta calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cacciatore" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|