Iepure cacciatore

Postat de Retetegg in Mancaruri cu carne
22 Noi 2012 | 8148 vizualizari
Iepure cacciatore

Reteta pare sofisticata, dar nu e greu de pregatit si e super gustoasa, mai ales ca e foarte frageda carnea de iepure. Seamana foarte mult la gust cu puiul asa ca va recomand sa o incercati fara teama, cu siguranta o veti savura cu mare placere :)

Ingrediente

  • 4 bucati de iepure (eu am avut pulpe),
  • 2 cepe,
  • 1 morcov,
  • 2 ardei,
  • 4-5 catei de usturoi,
  • 350 ml vin alb,
  • 1 legatura patrunjel,
  • 3-4 linguri de faina,
  • sare,
  • piper,
  • busuioc,
  • oregano,
  • 300 gr rosii + suc de rosii

Mod de preparare

Bucatile de iepure le-am spalat bine, le-am uscat cu un servet apoi le-am condimentat cu sare si piper. Le-am trecut prin faina si le-am pus la prajit in putin ulei.  

Le-am rumenit bine pe ambele parti, apoi le-am scos pe o farfurie.  

Intr-o cratita am incins 2-3 linguri de ulei, am adaugat ceapa tocata, morcovul dat pe razatoare si ardeiul taiat cubulete.

Le-am lasat cateva minute pe foc mic sa se caleasca, apoi am adaugat usturoiul taiat felii fine, sare, piper, busuioc si oregano.  

Am pus si bucatile de iepure, apoi vinul.  

Am lasat sa fiarba aproximativ 40-50 de minute, dupa care am adaugat rosiile+sucul de rosii.  

Am pus si patrunjelul si am mai lasat 15-20 de minute.  

Am servit iepurele cu mult sos si mamaliguta calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cacciatore" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Iepure cacciatore

Postat de katty

Iepure cacciatore

Transam iepurele spalat, in bucati potrivite. Asezam iepurele intr-un vas adanc si punem peste el foile de dafin, piperul, vinul si morcovul taiat rondele subtiri. Acoperim vasul si il dam la rece...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.11.2012, 21:38
gustos
la 22.11.2012, 21:39
Merci Geanina, e foarte buun
la 22.11.2012, 21:40
eu nu pot sa pap iepuras
la 22.11.2012, 21:42
E contraindicat? Nu stiam
la 22.11.2012, 21:42
Nu am servit niciodata iepure

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking