Tocanita de pui cu ceapa si cartofi noi

Postat de rocsi_1612 in Pui
9 Aug 2014 | 11409 vizualizari
Tocanita de pui cu ceapa si cartofi noi

Aceasta tocanita era des pregatita la noi in casa, atunci cand eram copii. Mama si ce o mai savuram, cu mamaliguta calda, iar la urma ne lingeam si degetele. Asa ca a trebuit sa o pregatesc si eu, ca sa ma duc cu gandul la trecut, la niste clipe frumoase alaturi de familia mea...Gata cu vorba, sa va dau reteta.

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui superioare si 2 copanele
  • 6 cepe mari
  • 3 rosii mari
  • 2 linguri pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 linguri ulei
  • 5 cartofi noi
  • 1 catel de usturoi

Mod de preparare

Carnea de pui o parlim pe flacara aragazului, apoi o spalam.

Incingem uleiul intr-o cratita, punem bucatile de pui si le rumenim pe ambele parti.

Turnam doua cani de apa si lasam sa inceapa sa fiarba.

Ceapa o curatam, o tocam marunt, rosiile le decojim si le facem cuburi.

Dupa ce au fiert cam 5 minute pulpele, dam drumul la ceapa.

Condimentam cu sare, piper, boiaua de ardei dulce, mai lasam sa fiarba 10 minute apoi punem si rosiile.

Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem in sferturi.

Le dam drumul cu 20 de minute inainte sa inchidem tocanita, pentru ca fierb destul de repede.

Acoperim cu un capac, iar dupa 20-25 de minute incercam carnea daca este fiarta.

Cand este bine patrunsa, iar zeama a scazut suficient, punem pasta de tomate, amestecam si mai lasam 2 minute pe foc.

Tragem cratita de pe foc, punem usturoiul curatat si taiat marunt, apoi lasam sa stea putin acoperita.

Servita cu mamaliguta, chiar si cu un castravecior murat, este o bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu ceapa si cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita de vara

Postat de pana_luminita

Tocanita de vara

Aripioarele de pui sunt prajite , separat intr-o tigaie calim usturoiul, ceapa si cartofi , cand legumele incep sa isi piarda din culoare,  adaugam sucul de rosii si o cana de apa (...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.08.2014, 22:29
o bunatate rara ai adus Rocsi
la 09.08.2014, 22:42
Eu ma asez la masa .. bun bun bun
la 09.08.2014, 22:53
bun bun
la 09.08.2014, 22:56
la 09.08.2014, 23:42
ce buna e

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking