Ingrediente
- 1 pui potrivit fara piept
- 1 ceapa potrivita
- 200 g ciuperci conserva
- 200 g rosii in bulion
- 4 lg. ulei de masline Cirio
- sare cu verdeturi de Provence
- 100 ml supa de pui
- 50 ml vin alb
- piper
- cimbru
- Pentru mamaliga:
- 450 ml apa
- 160 g malai
- Sare, piper
Mod de preparare
Ceapa o taiem cubulete sau solzisori. Puiul l-am condimentat si pe o parte si pe alta si l-am asezat in vas. Peste am adaugat uleiul de masline, supa de pui,rosiile in bulion, ciupercile, vinul, ceapa taiata cubulete.
Acoperim vasul cu capacul din dotare si selectam temperatura ”High”pentru 4 ore timp in care mancarea se va gati incet si isi vor pastra propietatile atat legumele cat si carnea.
Intre timp se pune intr-o oala apa, o lingurita de sare (sau dupa gust) si faina de malai si se pun pe foc, se amesteca continu pana se ingrosa. Adaugam un strop de ulei, omogenizam bine si o rastunam pe un dog. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu legume si mamaliga la slow cooker Crock-Pot 4,7 L" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|