Tocanita de pui cu oregano

Postat de mihaelar63 in Retete Delikat
11 Aug 2018 | 2320 vizualizari
Tocanita de pui cu oregano

 "Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale". Noile condimente de la Delikat sunt o adevarata comoara, gasesti pentru fiecare preparat un condiment sau ierburi de testat. De acesta data am folosit oregano la tocanita de pui.  As zice ca este un fel de papricas cu oregano!  Oregano turcesc este adus direct din țările de origine, cu tradiție și cea mai potrivită climă pentru a garanta gustul autentic și aroma intensă a fiecărei mese.

Ingrediente

  • 1/2 pui de casa
  • 1/2 boia iute de ardei Delikat
  • 1 lingura oregano turcesc Delikat
  • 3 cepe verzi
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri faina alba
  • 1 varf pudra turmeric
  • 1pahar lapte
  • 1 pahar smantana
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • sare de Himalaya

Mod de preparare

  1. Carnea de pui portionata se curata si se spala bine.
  2. Puneti carnea de pui la fiert cu 1 l apa. Sarati. Fierbeti 15 minute.
  3. Ceapa verde se curata si se taie rondele.
  4. Caliti usor ceapa in ulei.
  5. Adaugati boia iute spaniola de la Delikat si caliti impreuna cu cele doua linguri de faina.
  6. Adaugati usor lapte. Se va forma un sos.
  7. Transferati puiul in sosul cu lapte si condimentati cu oregano turcesc de la Delikat.
  8. Diluati sosul cu zeama in care a fiert puiul.
  9. Fierbeti inca 15 minute la foc mic, avand grija ca sosul sa nu scada prea tare si sa se prinda de fundul cratitei.
  10. Daca este necesar, mai adaugati zeama de pui.
  11. Incercati daca carnea este fiarta.
  12. Omogenizati in smantana de turmeric.
  13. Smantana o amestecati cu sos cald din tocanita.
  14. Omogenizati smantana diluata in restul tocanitei.
  15. Gustati si sarati / condimentati daca este nevoie.
  16. La servire, adaugati patrunjel verde tocat.

                                      Sa aveti pofta mare !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu oregano" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tocanita de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Postat de diaconta

Tocanita de miel  pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Am spalat si sters carnea cu un servet de hârtie. Am amestecat toate ingredientele pentru marinada. Am pus carnea în marinada obtinuta, am întors-o ca sa se îmbibe...

Citeste continuarea

Tocanita de telina cu pui

Postat de gicuta69

Tocanita de telina cu pui

Spalam si portionam carnea de pui. Punem uleiul la incins intr-o cratita si rumenim usor carnea. O scoatem, adaugam ceapa tocata cubulete si o calim. Adaugam morcovul dat pe razatoarea mica...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.08.2018, 13:38
Foarte bună! Îmi place și puiul și oregano!
la 11.08.2018, 13:40
la 11.08.2018, 13:58
buna tare tocanita ta
la 11.08.2018, 14:00
buna buna
la 11.08.2018, 14:10
Aromata și gustoasa, o salata de roșii și gata, masa e servită

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking