Ingrediente
- 500 grame de spanac proaspăt
- 2 cepe galbene
- 6 căței de usturoi
- sare, piper
- ulei de floarea soarelui pentru călit ceapa
- 2 ouă
- 2 l de apă clocotită
- 2 linguri de oțet
- sare
Mod de preparare
Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient, la foc mic, ca să nu se ardă.
Se curăță usturoiul, se spală, se taie fin și se călește și el, în același vas în care s-au călit și cepele.
Se rup rădăcinile spanacului și cam 2 cm din tije, se spală foarte bine în 3-4 ape, se taie mărunt și se călesc în vasul în care s-au călit cepele și cățeii de usturoi. Se condimentează cu sare și piper, după gust și se mai ține vasul pe foc până ce scade lichidul, și preparatul devine legat.
Separat, se pune o oală cu 2 litri de apă la fiert. Se adaugă oțet și sare, iar când apa fierbe, se amestecă pentru a face un vârtej în care se dă drumul oului, cât de încet posibil. La fel se procedează și cu celălalt ou și se lasă la fiert, la foc mediu, 3:30-4 minute.
După acest interval de timp, se scot ouăle cu o paletă.
Se pune spanacul în farfurie, iar deasupra, oul poșat. Se servește cu pâine prăjită.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de spanac, cu oua posate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|