Tocanita de spanac, cu oua posate

Postat de RODIMUR in Mancaruri de legume
6 Apr 2018 | 3465 vizualizari
Tocanita de spanac, cu oua posate

Eu am descoperit relativ târziu spanacul, așa că n-am fost stresată în copilărie, cum se plâng alții de această legumă, benefică organismului, după cum o consideră majoritatea oamenilor. Și descoperindu-l mai târziu, nu am plecat la drum, în prepararea lui, cu prejudecățile unei vârste prea fragede, pentru a stabili judecăți corecte de gust și savoare. În consecință, nu încetez să diversific modul de preparare a spanacului și orice rețetă mi se pare foarte gustoasă. De această dată am vrut să prepar o tocăniță de spanac cu ouă poșate, pentru că mi s-a părut că această mâncare este mai bună. Voiam să poșez ouăle în folie alimentară, dar m-am gândit că există riscul ca ele să nu se desprindă bine, așa că am rămas la rețeta lui Alex Teacher (în apă clocotită, cu sare și oțet). Este o rețetă economică, destul de rapidă și foarte gustoasă.

Ingrediente

  • 500 grame de spanac proaspăt
  • 2 cepe galbene
  • 6 căței de usturoi
  • sare, piper
  • ulei de floarea soarelui pentru călit ceapa
  • 2 ouă
  • 2 l de apă clocotită
  • 2 linguri de oțet
  • sare

Mod de preparare

Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient, la foc mic, ca să nu se ardă.

Se curăță usturoiul, se spală, se taie fin și se călește și el, în același vas în care s-au călit și cepele.

Se rup rădăcinile spanacului și cam 2 cm din tije, se spală foarte bine în 3-4 ape, se taie mărunt și se călesc în vasul în care s-au călit cepele și cățeii de usturoi. Se condimentează cu sare și piper, după gust și se mai ține vasul pe foc până ce scade lichidul, și preparatul devine legat.

Separat, se pune o oală cu 2 litri de apă la fiert. Se adaugă oțet și sare, iar când apa fierbe, se amestecă pentru a face un vârtej în care se dă drumul oului, cât de încet posibil. La fel se procedează și cu celălalt ou și se lasă la fiert, la foc mediu, 3:30-4 minute.

După acest interval de timp, se scot ouăle cu o paletă.

Se pune spanacul în farfurie, iar deasupra, oul poșat. Se servește cu pâine prăjită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de spanac, cu oua posate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Omleta cu legume

Postat de Irina

Omleta cu legume

Legumele spalate si curatate bine le-am taiat rondele.  Cartofii i-am pus la fiert. Ouale batute le-am amestecat cu casul. Intr-o tigaie am pus ulei la incins, am pus ceapa taiata...

Citeste continuarea

Reteta simpla de piure de cartofi cu parmezan la cuptor

Postat de Bucataras

Reteta simpla de piure de cartofi cu parmezan la cuptor

Iata cum se prepara Reteta simpla de piure de cartofi cu parmezan la cuptor Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Într-un castron, combinați piureul de cartofi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2018, 14:51
la 06.04.2018, 14:52
la 06.04.2018, 15:23
Pot sa spun doar atat : Sunt fan -spanac
la 06.04.2018, 16:02
Vă mulțumesc, dragilor!
la 06.04.2018, 16:42

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking