Ingrediente
- 350 grame de urzici fragede
- 2 cepe galbene
- 6 căței de usturoi
- ulei de floarea soarelui, pentru călit
- sare
- piper
- cimbru
- 1 lingură de făină albă/amidon (opțional)
- 100 ml de apă rece
- Pentru servit:
- mămăliguță
Mod de preparare
Urzicile se curăță cu mare atenție de impurități și se spală bine în 4-5 ape și apoi sub jet.
Se pune o oală cu 3 litri de apă sărată pe foc și când fierbe, se adaugă urzicile.
Cât timp fierb urzicile, se curăță cepele și usturoiul, se spală și se taie grosier.
Se călește mai întâi ceapa în ulei suficient și la foc mic, după care se adaugă și usturoiul feliat.
După ce s-a înmuiat și usturoiul, se adaugă urzicile fierte, scurse de apă și tăiate grosier.
Se călesc legumele la foc mic, înăbușit, cu 100 ml de apă.
Se subțiază făina albă (sau amidonul alimentar) cu 100 ml de apă, se omogenizează, ca să nu rămână cocoloașe și se adaugă în cratiță, când tocănița de urzici a scăzut și este aproape gata.
Se mai lasă tocănița la foc mic, ca să mai scadă lichidul și să se lege, timp de 4-5 minute, amestecând în vas, ca să nu se prindă de fundul cratiței.
Se condimentează cu; sare, piper și cimbru, după care se ia cratița de pe foc și tocănița se poate servi deja, cu mămăliguță caldă, preparată între timp.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de urzici, cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|