Tocanita de vara cu vinete si piept de pui

Postat de katty in Pui
17 Sep 2021 | 5908 vizualizari
Tocanita de vara cu vinete si piept de pui

 O tocanita de vara cu vinete si piept de pui, grozav de buna, potrivita pentru aceasta perioada.

Ingrediente

  • 1 ceapa mare
  • 2 ardei rosii
  • 1 vanata mare
  • 150 gr rosii pasate
  • 1 piept de pui fara os
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru uscat
  • 2 foi de dafin
  • 2 catei de usturoi
  • patrunjel verde tocat fin

Mod de preparare

Curatam ceapa si ardeii si ii taiem cubulete mici.

Curatam vanata, o descojim si o taiem cuburi pe care presaram sare si le asezam intr-o sita la scurs. Pieptul de pui  il taiem in bucati  potrivite. Intr-o craticioara incintam uleiul si punem pieptul de pui.

Cand pieptul de pui se albeste bine pe toate partile adaugam ceapa si ardeiul. Amestecam ocazional pana legumele sunt moi. Adaugam vinetele scurse si putina apa calda.

Fierbem 15 minute, apoi adaugam rosiile, sare, piper, cimbru si foile de dafin.

Fierbem la foc mic pana sosul scade.

Adaugam usturoiul, apoi oprim focul si presaram patrunjelul.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vara cu vinete si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pulpa de pui umpluta cu legume si carne tocata de porc

Postat de AlexTeacher

Pulpa de pui umpluta cu legume si carne tocata de porc

Intr-un castron incapator, pune morcovul ras, ardeii, carnea de porc si usturoiul, rondelele de masline, ciupercile, cascavalul si patrunjelul, si asezoneaza cu boia, cimbru uscat, sare si...

Citeste continuarea

Vinete umplute, la cuptor

Postat de mirela0911

Vinete umplute, la cuptor

Se spala vinetele, se sterg apoi se taie in doua pe lungime. Se scoate mijlocul, pastrand o margine de 0.5 cm. Se presara cu sare si se lasa o jumatate de ora apoi se scurg de apa lasata....

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.09.2021, 18:20
la 17.09.2021, 20:11
la 17.09.2021, 20:44
O bunătate!
la 17.09.2021, 22:10
la 18.09.2021, 09:10

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking