Tocanita de vitel cu paste

Postat de cristeena20 in Vita
22 Feb 2020 | 2865 vizualizari
Tocanita de vitel cu paste

Ingrediente

  • 500 gr carne de vitel pentru tocanite
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei gras
  • 2 catei de usturoi
  • 1 cana mazare congelata
  • ulei de masline,
  • un cub de unt
  • 1 pahar vin rosu
  • sare, piper, boia ,sos picant
  • 2 foi de dafin
  • cimbru uscat
  • 3 rosii din conserva
  • 1 pahar bulion
  • 2 linguri pasta de rosii
  • macaroane

Mod de preparare

Carnea se taie cubulete potrivite.

Intr-o cratita punem ulei de masline si calim ceapa tocata marunt cu dafinul; adaugam usturoiul tocat marunt si el, ardeiul cubulete si morcovul curatat si maruntit. Eu am folosit ardei rosu si verde. 

Cand legumele s-au inmuiat, adaugam carnea si lasam sa se rumeneasca putin la foc mare; adaugam rosiile din conserva si condimentam cu sare, piper, boia, cimbru. Si apoi adaugam pasta de rosii si sucul-turnam un pahar de vin rosu si lasam sa scada la foc mediu; cand vinul a scazut ,putem adauga putina apa , amestecand din cand in cand. Cand carnea e aproape gata, adaugam mazarea-si mai lasam sa fiarba pana totul e bine fiert si moale; iar sosul e mai gros.

Intre timp fierbem macaroanele in apa cu sare-eu am folosit tuburi, dar as opta pentru tagliatele proaspete. 

Cand carnea e moale, punem in sos putin unt si apoi adaugam pastele, amestecam si servim imemdiat cu parmezan razuit.

Nu uitati sa serviti cu un vin rosu alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vitel cu paste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita alba de vitel cu penne rigate

Postat de mihaelar63

Tocanita alba de vitel cu penne rigate

Carnea se spala, se scurge si se taie cuburi de marime potrivita 3/3cm. Legumele se curata si se spala. Tocati marunt ceapa ardeiul si morcovul. Carnea se condimenteaza...

Citeste continuarea

Pasta Pot Pie~sau~Tocanita de vitel cu paste sub capac de foietaj

Postat de Angelica

Pasta Pot Pie~sau~Tocanita de vitel cu paste sub capac de foietaj

1.Punem intr-o cratita putin ulei de masline. 2.Adaugam ceapa taiata fasii subtiri si o lasam pana aceasta devine sticloasa. 3.Adaugm apoi morcovii, telina, gulia, taiate cubulete si ardeii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2020, 18:57
Foarte bun! Imi place!
la 22.02.2020, 19:09
Ce-mi place!
la 22.02.2020, 19:12
Suna bine!
la 22.02.2020, 19:35
la 22.02.2020, 20:47

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking