Tocanita din aripioare de pui

Postat de babi5 in Pui
15 Noi 2013 | 19897 vizualizari
Tocanita din aripioare de pui

Daca am facut cus cusul, neaparat am preparat si o tocanita. Buna tare! Nu ma credeti?? Pe vazute si incercate...

Ingrediente

  • 1 kg de aripi de pui
  • 4 cepe mari
  • 5 ardei grasi galbeni (mai micuti am folosit eu )
  • 50 ml ulei
  • sare
  • 1 lingurita vegeta
  • 1 lingurita boia
  • piper
  • frunze patrunjel
  • 5 catei de usturoi
  • 3 linguri faina
  • foaie de dafin

Mod de preparare

Am curatat ceapa si ardeiul, apoi le-am tocat marunt. Intr-o cratita am pus uleiul, am adaugat ceapa si ardeiul, am lasat putin sa se caleasca pana ceapa a devenit putin aurie, apoi am adaugat boiaua si aripioarele curatate si spalate bine in prealabil. Am lasat 10 minute sa se caleasca impreuna cu ceapa si ardeiul, apoi am adaugat apa fierbinte atat cat sa treaca peste carne. Am potrivit de sare, vegeta si piper, am adaugat si foaia de dafin si am lasat la foc mic sa fiarba. cand este aproape gata de fiert zdrobim usturoiul cu o presa de usturoi cu ochiuri mici intr-un castronel , unde adaugam si cele trei linguri de faina. Dizolvam cu putina apa atat cat sa poata fi turnat cu usurinta peste tocanita. In momentul cand turnam amestecam incontinuu sa nu faca cocoloase. Mai lasam 5 minute sa dea citeva clocote, dam la o parte si asezonam cu patrunjel verde.

Tocanita este gata pentru a fi servita. Pofta sa aveti! ca  de buna este buna... yamiiiii..

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din aripioare de pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocanita de ciuperci cu piept de pui

Postat de merisor67

Tocanita de ciuperci cu piept de pui

Curatam ciupercile de pelicula de deasupra, le spalam si le lasam la scurs, apoi le feliem impreuna cu coditele. Ceapa si ardeiul, curatate si spalate le taiem julien. Pieptul de pui, il...

Citeste continuarea

Papricas de pui cu ciuperci si ceapa verde

Postat de gurita_ta2005

Papricas de pui cu ciuperci si ceapa verde

Pulpele de pui se condimenteaza si se pun intr-o tigaie in ulei la prajit. Dupa ce se rumenesc pe ambele parti se scot pe o farfurie. Intr-o oala pune ceapa verde taiata, morcovul rondele, ulei...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.11.2013, 15:07
iubesc aripioarele de pui!!!!!!!!!
la 15.11.2013, 15:23
Imi place tocanita oricum!
la 15.11.2013, 15:36
Papabundetot mai ales la gratar dar si asa sunt super bune
la 15.11.2013, 15:37
foarte buna
la 15.11.2013, 15:37
simona72 si mie imi place mult multumesc

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking