Tocanita din carne de strut

Postat de panacris in Slow Cooker
19 Iun 2021 | 3085 vizualizari
Tocanita din carne de strut

“Carnea de strut produsă la Ograda cu Struti este de calitate premium și provine de la struți sănătoși, hrăniți cu furaje produse în cadrul fermei, conținând 70% lucernă, fără hormoni și fără ingrediente care să forțeze creșterea animalelor. Carnea de struț, considerată de mulți specialiști carnea viitorului, ocupă un rol fundamental în reglarea metabolismului și menținerea sănătății cardiace. Contribuie la creșterea tonusului muscular, îmbunătățirea memoriei și la controlul stărilor de stres. Beneficiile cărnii de struț Potasiul din carnea de struț, un foarte bun antioxidant, ocupă un rol fundamental în reglarea metabolismului și menținerea sănătății cardiace. Contribuie la creșterea tonusului muscular, îmbunătățirea memoriei și la controlul stărilor de stres Conținutul redus de colagen, face carnea de struț ușor digerabilă Carnea de struț asigură un aport semnificativ de Fier, motiv pentru care este recomandată în tratarea anemiilor severe și alimentația copiilor Bogată în acizi grași și Omega 3 Vitaminele B12 și B6 ajută la prevenirea stărilor de depresie și asigură buna funcționare a sistemului nervos Nivel scăzut de cholesterol Din carnea de struț se poate găti aproape orice fel de mâncare, fiind o carne versatilă în ceea ce privește modalitățile de preparare.” Sursa: https://ogradacustruti.ro/beneficii/   Și dacă e versatilă, am probat-o de data asta într-o tocăniță, tot e în trend tocănița ca la mama acasă! 😊))), chiar dacă mama n-a crescut Struți 😀 :)))

Ingrediente

  • Pentru fiert:
  • Gât de struț cca. 1000 g,
  • Țelină rădăcină 100 g,
  • Morcovi 3 bucăți,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • Păstârnac 1 bucată,
  • Sare de mare 2 linguri,
  • Piper boabe mosaic 1 linguriță,
  • Foaie de dafin 1 bucată.
  • Pentru tocăniță:
  • Ceapă galbenă 3 bucăți,
  • Ardei gras roșu 1 bucată,
  • Ardei gras galben 1 bucată,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ulei de măsline,
  • Sare de mare,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Vin alb sec cca. 250 ml,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură.

Mod de preparare

Bucățile de gât de struț (sunt în genul feliilor de rasol de vițel!) se pun la fiert în apă rece, la foc rapid cca. 10 minute, apoi se spumează și se adaugă legumele curățate și lăsate întregi, exact ca și la supa de găină, sarea, piperul și foaia de dafin.

Se lasă la fiert, eu m-am folosit de Alin, CrockPot-ul din dotare, că mai aveam și alte treburi de rezolvat în gospodăria Zmeilor :D, am setat aparatul, pe modulul HIGH, 4 ore.

Zeama se folosește pentru o supă delicioasă.

Carnea se dezosează și se pune la călit alături de ceapa curățată și feliată grosier, ardeii mărunțiți, sarea, piperul, uleiul de măsline, la foc mediu, neacoperit cca. 10 minute.

Apoi se adaugă vinul, pudra de boia și se mai lasă la gătit cca. 10 minute la foc mic, semiacoperit.

Tocănița se servește fierbinte alături de ce garnitură preferați noi de data asta am savurat lângă papardele cu ou și spanac.

 

Spor și poftă bună! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din carne de strut" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Rulada de ceafa de porc cu carne tocata, pregatita la slow cooker Crock-Pot

Postat de AlexTeacher

Rulada de ceafa de porc cu carne tocata, pregatita la slow cooker Crock-Pot

Introduceti carnea tocata intr-un bol; Dati ceapa pe razatoare si amestecati-o in carne; Tocati mararul si patrunjelul marunt si...

Citeste continuarea

Salau cu legume in sos de rosii copt la Crock Pot

Postat de katty

Salau cu legume in sos de rosii copt la Crock Pot

Descojim vanata si o taiem cubulete. Presaram putina sare si o lasam intr-o sita la scurs. Descojim zucchini si ii taiem rondele. Ardeiul gras il taiem fasii. Jumatate de lamaie o taiem felii,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.06.2021, 13:18
Interesant! N-am mancat niciodata carne de strut
la 19.06.2021, 13:37
Noi am mai tot mâncat, întradevăr e un pic mai scumpă, cam ca și carnea de vită, cea de calitate. Din 2016 am descoperit-o Gustul e undeva între curcan și vită. Ne răsfățăm așa din când în când!
la 19.06.2021, 13:57
la 19.06.2021, 14:21
Daca-i atat de benefica , ar trebui sa o incercam si noi !!!!
la 19.06.2021, 15:02
Exat Mihaela și nici nu-i așa de costisitoare!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking