Ingrediente
- 2 caserole pipote si inimi de pui
- 2 cepe mari
- 1 ardei gras
- 5 linguri sos de rosii
- 3 catei de usturoi
- 1 legatura de patrunjel
- 4 linguri de ulei
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Pentru inceput trebuie sa despicam inimioarele si sa indepartam resturile de sange.Apoi spalam bine pipotele si inimioarele.Intr-o oala trebuie sa punem la fiert 1 litru de apa.Cand da in clocot adaugam si maruntaiele.Lasam la fiert timp de 40 de minute la foc potrivit. Dupa ce au trecut cele 40 de minute,punem intr-o cratita uleiul la incins. Adaugam ardeiul,usturoiul si ceapa tocate marunt.Lasam la calit timp de 6-7 minute, dupa care adaugam pipotele si inimioarele.Acoperim cu 500 ml de apa fierbinte.Dupa 5 minute adaugam sosul de rosii si sarea si piperul dupa gust.Lasam la fiert pana scade(aproximatix 25 de minute) iar apoi adaugam 1 lingura de faina dizolvata in 50 ml de apa.La final adaugam patrunjelul tocat marunt.
Noi am servit tocanita alaturi de piure de cartofi. Puteti sa incercati si cu mamaliga. Este la fel de deliciosa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din pipote si inimi de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|