Ingrediente
- Ingrediente Tocanita din pipote si inimi, in sos de rosii - Reteta traditionala gustoasa
- 1 caserolă cu pipote și inimi de pui (cca 500 g)
- 1-2 cepe de mărime medie
- 3-4 căței de usturoi
- 1-2 roșii (opțional)
- 500 ml suc de roșii (sau bulion)
- 1 ardei gras/capia (opțional)
- sare, după gust
- piper, după gust
- boia de ardei dulce, după gust
- 3-4 linguri ulei
- 1 lingură rasă făină albă (opțional)
- 1 crenguță cimbru uscat (sau proaspăt)
- apă fierbinte
Mod de preparare
Cum se prepara Tocanita din pipote si inimi, in sos de rosii - Reteta traditionala gustoasa
Se curătă și se spală foarte bine pipotele și inimile, se lasă în apă rece cam 15 minute, după care se pun la scurs într-o strecurătoare.
Între timp se curăță ceapa, usturoiul, roșiile și ardeiul și se spală. Se taie ceapa mărunt, la fel și usturoiul, roșiile și ardeiul.
Se toarnă uleiul într-o tigaie și se încinge. Se pune ceapa la prăjit până ce se înmoaie, moment în care se adaugă usturoiul. Se omogenizează, se pun pipotele și se lasă vreo 5 minute, până ce se albește carnea și lasă puțină zeamă. După aceea se adaugă roșiile, ardeiul și sucul de roșii și se completează cu apă fierbinte până ce le acoperă. Eu am pus și o crenguță de cimbru uscat. Se pune capacul și se lasă să fiarbă cam 40-45 de minute, la foc mediu spre mic. Se amestecă din când în când, ca să nu se prindă de fundul tigăii și verificăm dacă a fiert carnea. Când a scăzut apa, se condimentează cu sare, piper și boia dulce, după gust. În acest moment, dacă doriți ca sosul să fie ceva mai gros, puteți adăuga o lingură rasă de făină, dizolvată în puțină apă rece și mai lăsați să dea câteva clocote (fără să mai puneți capacul, până ce sosul scade la consistența dorită!) după care opriți focul. Dacă doriți, puteți să puneți orice alte ierburi aromate sau condimente și eventual un cățel sau doi de usturoi pisat, dacă vă place un gust mai intens de usturoi.
Pipotele se pot servi cu mămăliguță caldă sau cu pilaf de orez (eventual pilaf cu ciuperci), cu cartofi natur sau piure și cu murături. Puteți presăra deasupra pătrunjel verde tocat mărunt.
Eu am servit tocănița ornată cu pătrunjel verde tocat mărunt, garnitură de Cartofi natur și Castraveți murați la soare.
Iti recomandam si reteta de Ciulama cu pipote si inimi.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din pipote si inimi, in sos de rosii - Reteta traditionala gustoasa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|