Ingrediente
- o bucata carne de porc
- 3-4 catei de usturoi
- 2 buc ceapa
- 1 ardei gras
- 2 linguri de bulion
- 2 rosii
- 1 ceasca de vin alb dulce
- 1 ardei iute (optional)
- ulei
- sare boia
- 250 gr orez
- 250 gr ciuperci ( optional)
- 1 morcov
- 1/2 ardei rosu
Mod de preparare
Se da ceapa pe razatoarea cu gauri mari, ardeiul gras se taie felii mici pe care le adaugam intr-o oala la calit, in ulei, timp de 10 minute. Se stinge cu rosiile taiate cubulete, apoi se adauga si carnea pe care am taiat-o cubulete.
Se pune apa sa fiarba. Dupa 20 minute, se adauga usturoiul maruntit si el, sarea, boiaua de ardei dulce. Daca apa scade, se mai completeaza pana ce carnea este patrunsa si fiarta. Cand carnea este patrunsa, se adauga si bulionul si vinul. Mai lasam sa fiarba cu vinul pentru a se intrepatrunde gusturile 10 minute. Stingem focul si lasam sub capac.
Facem intre timp pilaful de orez. Se incepe cu ceapa pe care o taiem julien si o punem in ulei la calit impreuna cu morcovul dat pe razatoarea marunta, ardeiul rosu taiat si ciupercile. Lasam 2-3 minute sa se caleasca, dupa care adaugam si orezul bine spalat. Lasam sa fiarba 20 de minute, la final se condimenteaza cu sare dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita in sos de vin si pilaf de orez" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|