Ingrediente
- 1pui
- 500g ceapa
- 2 morcovi
- 1/2 telina
- 4 cartofi
- 2 linguri bulion de ardei
- 1 cana rosii conservate de mine
- 2 frunze de dafin
- cativa catei de usturoi(2-3)
- patrunjel verde
- 20ml ulei
- sare,piper
Mod de preparare
Puiul curatat,portionat,spalat,uscat,se rumeneste putin in ulei apoi se scoate pe o farfurie;in uleiul ramas se pun ceapa tocata marunt,morcovul,si telina rase,1cana cu apa si se lasa la fiert incet;dupa ce a scazut se adauga cartofii cubulete bulionul de ardei,usturoiul zdrobit,puiul,dafinul,rosiile taiate daca nu sunt,1cana cu apa,1lingurita cu sare si se da vasul la cuptor.Se lasa la foc mic 30-45min iar dupa ce a scazut,se potriveste de gust,se adauga patrunjelul si se serveste cum altfel decat cu mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita mamei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|