Tocanita de vitel a mamei
Postat de mihaelar63
Carnea de vitel se taie cuburi potrivit de mari. Eu le tai asa cam cat jumatate cutie de chibriuri. Cuburile de carne se condimenteaza cu sare , piper , boia si cimbru ....
Citeste continuareaNu stiu de ce,dar de cate ori pregatesc aceasta tocanita,imi fuge mereu gandul la mama,cum venea ea cu sortul de bucatarie plin cu de toate din gradina,pasarica era deja taiata,iar eu stateam 'chitita"pe undeva asteptand sa-mi dea ficatelul fript. Cand era tocanita gata,toata batatura mirosea a verdeata pusa la sfarsit iar noi stateam la masa,asteptandu-ne portia! Voua va zboara cateodata gandul la copilarie??nu cred ca nu!!
Ingrediente
Mod de prepararePuiul curatat,portionat,spalat,uscat,se rumeneste putin in ulei apoi se scoate pe o farfurie;in uleiul ramas se pun ceapa tocata marunt,morcovul,si telina rase,1cana cu apa si se lasa la fiert incet;dupa ce a scazut se adauga cartofii cubulete bulionul de ardei,usturoiul zdrobit,puiul,dafinul,rosiile taiate daca nu sunt,1cana cu apa,1lingurita cu sare si se da vasul la cuptor.Se lasa la foc mic 30-45min iar dupa ce a scazut,se potriveste de gust,se adauga patrunjelul si se serveste cum altfel decat cu mamaliguta. Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita mamei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|
Postat de mihaelar63
Carnea de vitel se taie cuburi potrivit de mari. Eu le tai asa cam cat jumatate cutie de chibriuri. Cuburile de carne se condimenteaza cu sare , piper , boia si cimbru ....
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|