Ingrediente
- 1 pui de casa
- 100 ml ulei
- 1 legatura de ceapa verde
- 1 legatura de patrunjel verde
- 2 linguri tarhon verde tocat
- 2 linguri pasta rosii
- 2 linguri pasta ardei rosu
- 2 lingurita boia de ardei
- 1/2 lingurita fulgi chili
- 1 lingura faina alba
- sare
- faina de malai pentru mamaliga
Mod de preparare
Puiul curratat , spalat si portionat se sareaza si se prajeste usor in ulei intr-o cratita incapatoare .
Dupa ce se evapora apa ceeste lasata de carne siaceasta incepe sa prinda crusta se adauga ceapa si jumatate din patrunjel tocate .Se amesteca .
Imediat se pune pasta de rosii , cea de ardei , boiaua , fulgii de chili, faina alba .
Adugati cate putin apa cat sa acopere carnea ,amestecand cu atentie sa nu se faca cocoloase .
Lasati la fiert . Daca puiul este tanar in 15-20 minute este fiert [ a fost si prajit in prealabil ].
Daca sosul scade pra mult la fierbere mai adugati putina apa .
La servire presarati restul de patrunjel si tarhon verde .
Serviti cu garnitura de mamaliguta .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita papricata de pui cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|