Tocanita portugheza de peste cu chipsuri din cartofi

Postat de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume
9 Mar 2016 | 2920 vizualizari
Tocanita portugheza de peste cu chipsuri din cartofi

Ingrediente

  • 2 cepe
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 2 cartofi
  • 3 rosii coapte
  • ulei de masline
  • 500 grame peste alb, fara piele si oase
  • 1/2 legatura patrunjel
  • fulgi de chili
  • 5 foi de dafin
  • paine pentru servit

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. 

Se taie ceapa, cartofii, rosiile si ardeii in fasii foarte subtiri.

Se caleste ceapa intr-o tigaie la foc mediu, cu putin ulei de masline, 15 minute, pana incepe sa se caramelizeze. 

Se fierb cartofii in apa sarata, 3 minute. Se scurg. 

Intr-un vas pentru cuptor se aseaza 1/2 din ceapa caramelizata. Se aseaza apoi jumatate din cantitatea de rosii, ardei si cartofi, in straturi. Se taie pestele in bucati si se aseaza peste legume. Se toaca patrunjelul si se presara peste peste, impreuna cu fulgii de chili. 

Se stropeste cu ulei de masline, sare si piper, apoi se aseaza restul de ceapa, rosii, ardei si cartofi, in straturi. 

Se aseaza frunze de salvie printre cartofi si se stropeste totul cu ulei de masline, sare si piper.

Se acopera vasul cu foile de aluminiu si se gateste 30 de minute, in cuptor sau pana cand cartofii sunt gatiti. In ultimele 5 minute, se indeparteaza folia.

Se serveste cu paine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita portugheza de peste cu chipsuri din cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Spanac crema cu ochi de ou

Postat de cristeena20

Spanac crema cu ochi de ou

- Alegem spanacul si il spalam bine. Eu am avut spanac in punga de la supermarket, gata ales si spalat. Il punem in apa la fiert. Se fierbe doar 3-5 minute si se strecoara. Il tocam marunt cu...

Citeste continuarea

Ratatouille pe grill

Postat de BakeUpArtist

Ratatouille pe grill

Am curățat legumele și le-am tăiat felii. Am încins grătarul și le-am fript la foc iute. Am ținut legumele cam 30 de secunde pe fiecare parte, astfel încât să nu se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2016, 16:13
la 09.03.2016, 16:27
hmmm
la 09.03.2016, 16:54
Super !!! Am trecut reteta la favorite
la 09.03.2016, 18:27
bun bun
la 09.03.2016, 19:16

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking