Tocanita usturoiata de pipote si piept de curcan- la Multicoooker

Postat de mihaelar63 in Curcan
5 Mar 2015 | 5649 vizualizari
Tocanita usturoiata de pipote si piept de curcan- la Multicoooker

Baiatul meu a dorit tocanita din pipota de curcan. Curcanii mei sosesc tot cate doi de la tara, 2 pipote desi au in medie 370 gr sunt cam putine, asa ca am adaugat si piept pentru o tocana mai bogata. Diferenta de gust la aceasta tocana am obtinut-o prin mult usturoi si pasta de gogosari preparata acasa http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-gogosari-cu-usturoi-65368.html. Multicookerul Philips a fost ajutorul meu in prepararea acestei bunatati .

Ingrediente

  • 370 gr pipote curcan
  • 400 gr piept curcan
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 10 catei usturoi
  • 2 cepe mari
  • 2 tije telina
  • 1 ardei rosu gras
  • 1 lingurita boia rosie de ardei
  • 1 foaie dafin
  • 4 linguri pasta gogosari
  • 1/2 pasta iute de ardei
  • 1 lingura faina alba
  • sare

Mod de preparare

Legumele se curata se spala si se toaca marunt .

Pentru inceput se foloseste programul Fry meniul al aparatului de gatit Multicooker Philips. Se caleste timp de 20 minute ceapa , usturoiul,ardeiul si telina . Succesiv se aduga pasta de gogosari , boiaua , pasta iute de ardei si sarea . Se amesteca si se pune faina alba care va da consistenta sosului.In acest moment se pun 500 ml apa [ 2 cani ].

Puneti in sosul format pipota carnoasa , curatata , spalata si feliata .

Acum se foloseste programul Stew timp de 40 minute .Dupa 20 minute adugati si pieptul de curcan spalat si taiat cuburi mari .

Verificati spre sfarsitul procesului consistenta sosului . Daca este nevoie completati cu putina apa .

Serviti tocanita cu verdeata si mamaliguta . La noi mamaliga nu a ramas pentru poza :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita usturoiata de pipote si piept de curcan- la Multicoooker" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Piept de curcan in sos de mustar

Postat de mirela0911

Piept de curcan in sos de mustar

Se spala bucata de carne, apoi se sterge de apa cu prosoape absorbante. Se lasa deoparte. Intr-un bol se pune uleiul, sarea, piperul, boiaua si rozmarinul. Se amesteca, apoi se adauga mustarul....

Citeste continuarea

Pulpe de curcan în crustă de muștar

Postat de panacris

Pulpe de curcan în crustă de muștar

Într-un mojar se pune muștarul, uleiul de măsline, usturoiul curățat, sarea aromată și boiaua, se amestecă energic până ce se omogenizează toate ingredientele.  Pulpele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.03.2015, 15:39
Ultima imagine este la cererea sotului meu sa se vada cata mamaliga a ramas )
la 05.03.2015, 15:46
declicios
la 05.03.2015, 15:47
tare buna trebuie sa fie tocanita ta , si curacnii vin cate doi zici ?
la 05.03.2015, 15:47
la 05.03.2015, 15:48
vin la masa

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking