Ingrediente
- 600 g carne de porc (eu am folosit 3 bucati de fleica)
- 1 piept de pui
- 4-5 bucati de carnati afumati
- 150 ml suc de rosii,
- ulei pentru prajit/untura
- un pahar de vin alb sec
- un pahar de apa/supa
- usturoi – 1 capatâna potrivita ca marime
- condimente dupa gust: Sare, piper, boia dulce/iute, busuioc , un praf de tarhon, 2-3 foi de dafin
Mod de preparare
Carnea de porc (fleica) spalata in prealabil, o taiem in cuburi potrivit de mari si o punem la rumenit in uleiul incins, intr-o tigaie cu capac, atat timp cat este necesar pentru a se patrunde suficient. Adaugam pieptul de pui si carnatii (cuburi), lasand sa fiarba in sucul propriu pentru 10-20 de minute, cat sa capete o culoare aurie. Sotam cu usturoiul (feliat) pentru 1-2 minute, adăugam vinul alb, apa/supa şi condimentele, lasand sa fiarba impreuna, la foc potrivit pentru aproximativ 20 de minute si mai apoi, sucul de rosii, ce trebuie sa fiarba inabusit pana cand sosul format este dens, iar aroma invadeaza toate simturile :)
Se serveste cu un pui de mamaliguta calda, un bulgare de branza de burduf si un ou ochi,,, oricum ar fi, ramane la fel de buna!
Vinul rosu, este perfect.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (44)
|