Tochitura moldoveneasca
Postat de RODIMUR
Carnea se spală, se scurge de apă și se porționează cubulețe. Se pune la foc mic, într-o crăticioară cu ulei încins, până se albește (se întoarce pe toate...
Citeste continuareaN-ar fi fost Craciun fara o tochitura pe masa, asa ca reteta de azi este o tochitura neaosa cu carne de porc, ceva carnaciori si afumatura, insotita de o lingura buna de cas ce se topeste sub o mamaliguta fierbinte.
Ingrediente
Mod de preparareTaie pulpa de porc si afumatura in bucati mici, iar carnatii in felii potrivite. Pune carnea la prajit in putin ulei, intoarce-o pe toate partile sa se patrunda bine. Rumeneste usor carnatii intr-o alta tigaie, apoi in uleiul ramas rumeneste nitel si afumatura. Adauga-le peste carne, arunca si ceapa verde peste ele si lasa sa se amestece aromele. Condimenteaza simplu cu sare si piper. Pregateste o farfurie cu cateva linguri de cas framantat. Pune si de o mamaliga si cand e gata toarn-o fierbinte peste cas, sa-l topeasca. Serveste cate putin din toate, neaparat acompaniate de niste muraturi si un pahar de vin.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura de porc cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|
Postat de RODIMUR
Carnea se spală, se scurge de apă și se porționează cubulețe. Se pune la foc mic, într-o crăticioară cu ulei încins, până se albește (se întoarce pe toate...
Citeste continuareaPostat de Oana
Pune intr-o tigaie mai adanca uleiul, adauga pulpele de pui taiate cubulete si lasa-le sa se gateasca cateva minute, Scoate-le apoi intr-un castron. Adauga...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|