Ingrediente
- Ceapă verde 3-4 fire,
- Usturoi verde 3-4 fire,
- Praz ½ tijă albă,
- pulpă de porc cca. 500 g,
- piept de pui cca. 250 g,
- cârnați afumați cca. 500 g,
- sare de mare aromatizată cu cimbru 1 lingură,
- piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
- foi de dafin 2 bucăți,
- ardei gras roșu 1 bucată,
- zacuscă cu ciuperci a la Panacris 1 borcan, cca. 400 g,
- vin alb demisec cca. 300 ml.
Mod de preparare
Carnea de porc și cea de pui, se spală apoi se porționează. Recunosc, că m-a folosit tot de noul ajutor din familia Zmeilor, Crock-Pot-ul botezat Alin;), dar voi vă puteți folosi de cuptorul din dotare ;) Se curăță legumele, apoi se mărunțesc. Într-un vas termorezistent se pun bucățile de carne și cârnați, se adaugă prazul rondele, ardeiul, ceapa și usturoiul verde tocat mărunt, se asezonează de sare, piper, boia, foi de dafin se completează cu apă și se lasă la gătit, cca. 60 de minute, la foc mic în cuptor, pe HIGH la slow cooker-ul Crock-Pot.
După cele 60 de minute se adaugă vinul și zacusca, și se mai lasă la gătit, tot la programul HIGH, cca. 30 de minute la gătit.
Tochitura se servește fierbinte cu mămăligă, ou și brânză rasă de oi.
Noi am optat pentru varianta de primăvară, cartofi noi cu mărar și salată de varză nouă;)
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura din carne de porc, pui si carnati, la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|