Ingrediente
- 250 grame tofu ferm
- 1 salota
- cativa chili mici thailandezi (thai bird chili) sau pasta de chili
- 3 catei de usturoi, tocati
- 1-2 linguri alune nesarate, tocate
- 1 ardei rosu, tocat cuburi (optional)
- 1 lingura ketjap manis (sos dulce de soia)
- 1 mana mare de busuioc thailandez (e ceva mai mentolat decat cel obisnuit, poate fi inlocuit cu acesta)
- 1 lingurita piper alb
- 1/4 cana supa sau apa
- 1 lingura ulei
- sare
- zahar
- ulei de susan
- ceapa crocanta
Mod de preparare
Se scurge tofu si se taie cuburi.
Se incalzeste uleiul intr-un wok, la foc mare si se adauga usturoiul, salota si chiliul sau pasta de chili si se soteaza cateva secunde.
Se adauga alunele, ardeiul si tofu. Se soteaza 10-15 secunde.
Se adauga ketjap manis, piperul, se soteaza cateva secunde, apoi se adauga supa/apa.
Se soteaza cateva minute, pana cand sosul incepe sa se ingroase.
Se adauga sare si zahar, dupa gust, apoi frunzele de busuioc rupte in bucati mici.
Se adauga ulei de susan si ceapa crocanta si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tofu in sos de busuioc thailandez" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
|