Amestec de legume uscate - VIGITA

Postat de panacris in Vegan / Raw vegan
14 Aug 2017 | 7586 vizualizari
Amestec de legume uscate - VIGITA

Am plecat de la reteta Ritei Ilies https://www.bucataras.ro/retete/vegeta-facuta-in-casa-55610.html. Am renunțat la gulie si praz, am vrut sa pastrez o nota clasica. Numele VIGITA, vine de la VEGETA fără E-uri. Reteta am inceput-o inainte de startul noului concurs, dar uite ca a fost cu folos. Sper sa va placa. Spor si rabdare! 

Ingrediente

  • 2 kg morcovi 
  • 1 kg pătrunjel rădăcină 
  • 1 kg păstârnac 
  • 2 bucăți medii, cca. 500 g telină rădăcină
  • 500 gr ceapă galbenă
  • 500 gr ardei grași verzi /roșii 
  • 500 gr roșii 
  • frunze de țelină de la cele două rădăcini
  • frunze de pătrunjel 3 legături
  • sare de la salină (o lingură mare la 10 linguri cu legume uscate).

Mod de preparare

Rădăcinoasele  se spală, se curăță și se rad, manual sau cu ajutorul robotului de bucătărie, julien.

Ardeii, ceapa și roșiile se spală, curăță și se feliază  în felii subțiri.

Există mai multe variante de a usca legumele. Clasic la soare, pe un pat de sârmă/ în cuptor, la foc mic, cu ușa deschisă sau cu ajutorul aparatului de deshidratat fructe/legume.

Eu am folosit varianta modernă, deși să știți că nu e rapidă, tot vreo 3 zile a trebuit să usuc legumele.  

Odată uscate toate ingredientele, le-am dat prin robot în prima fază, apoi prin blender. La final, am amestecat cu sare, 1 lingură mare de sare la 10 linguri de legume uscate.

Nu e mare filozofie, doar că necesită timp și răbdare, ca toate ingredientele să fie bine uscate.

 Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Amestec de legume uscate - VIGITA" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Retete similare

Ciuperci umplute

Postat de Anett

Ciuperci umplute

Curatam ciupercile si palariutele le asezam intr-o tava unsa cu ulei.  Maruntim prazul si calim in ulei pana se inmoaie putin. Scoatem din tigaie si amestecam impreuna cu nuca macinata....

Citeste continuarea

Otet de mere cu miere de albine, facut in casa

Postat de Bucataras

Otet de mere cu miere de albine, facut in casa

Spala bine merele si curata-le de partile stricate sau lovite. Umple cu mere o treime din borcanul de sticla, adauga 200 ml miere de albine si 600 ml apa.  Acopera cu un tifon curat,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.08.2017, 21:08
foarte fain deshidratorul si de mare ajutor! iar amestecul e de 1000 de ori mai bun si sanatos fata de ce gasim in comert
la 14.08.2017, 21:08
Bună idee, cu eliminarea E-urilor din denumire!
la 14.08.2017, 21:11
la 14.08.2017, 21:13
Ma scuzati, dar ai slugoi, deci nu ma bag ca eu n-am,,,,))
la 14.08.2017, 21:14
Este o reteta grozava cu siguranta! Eu as face, dar nu am aparat si acum chiar nu imi achizitionez asa ceva...

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking