Ingrediente
- 2 kg morcovi
- 1 kg pătrunjel rădăcină
- 1 kg păstârnac
- 2 bucăți medii, cca. 500 g telină rădăcină
- 500 gr ceapă galbenă
- 500 gr ardei grași verzi /roșii
- 500 gr roșii
- frunze de țelină de la cele două rădăcini
- frunze de pătrunjel 3 legături
- sare de la salină (o lingură mare la 10 linguri cu legume uscate).
Mod de preparare
Rădăcinoasele se spală, se curăță și se rad, manual sau cu ajutorul robotului de bucătărie, julien.
Ardeii, ceapa și roșiile se spală, curăță și se feliază în felii subțiri.
Există mai multe variante de a usca legumele. Clasic la soare, pe un pat de sârmă/ în cuptor, la foc mic, cu ușa deschisă sau cu ajutorul aparatului de deshidratat fructe/legume.
Eu am folosit varianta modernă, deși să știți că nu e rapidă, tot vreo 3 zile a trebuit să usuc legumele.
Odată uscate toate ingredientele, le-am dat prin robot în prima fază, apoi prin blender. La final, am amestecat cu sare, 1 lingură mare de sare la 10 linguri de legume uscate.
Nu e mare filozofie, doar că necesită timp și răbdare, ca toate ingredientele să fie bine uscate.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Amestec de legume uscate - VIGITA" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
|