Ton la gratar cu legume si spanac in aburi

Postat de Sylvia in Ton
9 Feb 2015 | 5703 vizualizari
Ton la gratar cu legume si spanac in aburi

Este inca o reteta din seria bun si sanatos, am gandit reteta in asa fel incat sa fie cu multe proteine, legume sanatoase, cu proteine si fibre in acelasi timp si la final m-am straduit sa dau si o forma frumoasa si apetisanta . Daca am reusit inseamna ca se poate : bun, sanatos si gustos in acelasi timp .

Ingrediente

  • 120 gr ton
  • 4 creveti decorticati (de persoana)
  • 2 varfuri de sparanghel (de persoana)
  • baby spanac proaspat
  • fasole boabe alba fiarta
  • rosii uscate
  • tijele de la sparanghel
  • o ceapa mica echalotte
  • mazare verde congelata
  • un catel usturoi
  • putin ulei masline
  • fulgi de ardei iute
  • sare de mare bruta
  • piper alb
  • cimbru verde

Mod de preparare

Preparea este simpla, tonul se decupeaza in bucati de 50-60 grame si se asezoneaza cu sare de mare si piper alb, il pensulam cu putin ulei de masline si este gata pentru prajit. Fiind un peste "uscat" aveti grija sa nu il lasati prea mult, la interior trebuie sa ramana moale si in mijloc chiar crud. 

Legumele se pun in putin ulei de masline , se asezoneaza cu sare de mare si piper alb, ca si condimente am pus niste cimbru verde si fulgi de ardei iute, am vrut sa reiasa aroma rosiilor uscate si de asta ma fost mai zgarcita in condimente. Se lasa sa clocoteasca apoi pret de 5 -8 minute cu putin apa sau supa de legume la foc mic pana scade lichidul si se fac al dente ( nu uitati ca boabele de fasole sunt fierte deja , eu folosesc niste boabe de fasole crude de vara pe care le cumpar congelate si care se fac in 5-8 minute ) . 

Spanacul se spala, stoarce si se pune intr-o sita in aburi , in cateva minute este gata, peste el punem in aburi si rafurile de sparanghel pentru un minut nu mai mult pentru ca apoi le sotam la tigaie. 

Cand tonul este aproape facut in aceasi tigaie punem varfurile de sparanhel si crevetii , cat sa ii sotam pret de un minut sa prinda putina culoare

Montajul este simplu desi pare complicat :) intr-un inel de inox de montaj, se pune un strat de spanac apoi legumele si la final adaugam un caapc de spanac. Se aseaza pe farfurie bucatile de ton, crevetii si sparanghelul , apoi decoram dupa gust si imaginatie, eu am folosit putin hibiscus si niste flori comestibile. Chiar inainte de servire am asezonat cu un fir de ulei picant , nu ma pot abtine....

Va doresc pofta buna si spor la gatit sanatos si frumos! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ton la gratar cu legume si spanac in aburi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Macrou cu legume la cuptor (reteta video)

Postat de farfuriavesela

Macrou cu legume la cuptor (reteta video)

Am dat sare pestelui, ca intre timp cat tai legumele, sa isi ia gustul de la ea. Taiem legumele, cubulete, feliute. In vasul de jena am pus un pic de ulei dupa care am asezat legumele taiate,...

Citeste continuarea

Chiftele de ton cu ciuperci

Postat de merisor67

Chiftele de ton cu ciuperci

Scurgem ciupercile de lichid, le clatim in apa rece si le scurgem din nou, apoi le trecem prin robot impreuna cu ceapa curatata si spalata. Scurgem fileul de ton, de ulei, dar avem grija sa il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.02.2015, 10:46
Ce przentare frumoasa! Si ce papa bun!
la 09.02.2015, 10:49
Un preparat demn de un chef!
la 09.02.2015, 11:03
frumos arata
la 09.02.2015, 11:04
o bunatate
la 09.02.2015, 11:09
ce bine arata si ce sanatoasa mancarica ne-ai adus

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking