Tort 23

Postat de Constelatialeu in Torturi
30 Dec 2016 | 3199 vizualizari
Tort 23

Nu-i mila 23 si nici vreun canal tv, e doar o aniversare...pe 31 decembrie , in urma cu 23 de ani, o Popeasca si un Stoicescu au zis'' DA si vedem noi ce ne rezerva viata''....e bine, am zis bine, pentru ca sa lasam loc de evolutie, cand e totul la superlativ te plafonezi si nu mai evoluezi.....ce sa zic suntem compatibili din multe puncte de vedere si cred ca asta ne-a adus pana in ziua de azi, cu bune si mai putin bune, ca daca-s prea multe bune ne plictisim repede, avem nevoie de adrenalina, incercari si multa voie buna.......deci La multi ani, noua, astia lui Stoicescu !

Ingrediente

  •  Blat
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 8 linguri nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • Sirop
  • 400 ml apa
  • 200 g zahar
  • 1 fiola esenta rom
  • Crema
  • 500 g mascarpone
  • 300 g crema de cacao ''Cacao Creme '' Mr.Choc
  • Frisca
  • 300 g smantana dulce foarte groasa
  • 200 ml frisca lichida Creme Patisserie
  • Decor
  • stelute din pasta de zahar

 

Mod de preparare

Blat: Am folosit o forma de tort cu dimensiunea de 28 cm. Am pregatit blatul cu o zi inainte, se taie mult mai bine a doua zi. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine. Galbenusurile cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul, apoi adaugam cacao si faina, omogenizam si adaugam jumatate din albusurile spuma. Adaugam si nuca macinata si restul de albusuri, avand grija sa incorporam albusurile cu miscari lente de jos in sus. Tapetam forma de tort cu hartie de copt, turnam compozitia si dam forma la cuptorul preincalzit la 180 grade C, este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa la racit pana a doua zi cand il asamblam.

 Sirop: Apa si zaharul la fiert, cand da in clocot tragem de pe foc si adaugam esenta de rom, lasam sa se raceasca.

Frisca: Intr-un bol inalt punem smantana dulce si frisca lichida si mixam pana obtinem o frisca suficient de tare. Pastram cam 4-5 linguri sa ornam marginea tortului

Crema : Amestecam mascarpone cu crema de cacao si cu frisca batuta. 

 Asamblare: Taiem blatul de tort in 3 , asezam prima bucata pe farfurie, o insiropam bine si adaugam crema ( crema o impartim in 3 parti, pentru ultima parte lasam mai putin, pentru ca marginile le imbracam cu frisca), intindem crema, asezam blatul al doilea, insiropam si intindem crema, asezam si ultimul blat, intindem crema si marginile le ornam cu frisca. Decoram cu stelute din pasta de zara pe care le-am confectionat cu o seara inainte si le-am lasat la uscat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort 23" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.12.2016, 17:32
La multi ani impreuna!
Frumos tort
la 30.12.2016, 17:38
Ce frumos instelat!
la 30.12.2016, 17:46
Un tort foarte frumos! La mulți ani!
la 30.12.2016, 17:51
Ce frumusel este! La multi ani fericiti impreuna! Pupici!
la 30.12.2016, 18:25

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking