Tort

Postat de Adele in Torturi
1 Oct 2015 | 5795 vizualizari
Tort

Cum maine este ziua bunicilor, m-am gandit sa pregatesc si eu un tort. La cum sunt eu de bolnava ma si mir ca a iesit ceva, nu prea aspectuos dar se zice ca e bun :P

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua.
  • 4 linguri de zahar.
  • 2 linguri de faina.
  • 2 linguri faina de cartofi.
  • 2 linguri de ulei.
  • 1 praf de copt.
  • 1 esenta de vanilie.
  • Crema 1:
  • 150 gr ciocolata .
  • 100 ml frisca lichida.
  • 3-4 linguri cu gem de visine.
  • Crema 2:
  • crema de vanilie.
  • frisca batuta.(100 ml)
  • 1 banana
  • Sirop:
  • 100 ml apa.
  • 3 linguri zahar.
  • esenta dupa gust.

Mod de preparare

Pentru inceput se pregateste blatul, albusurile se mixeaza spuma intr-un vas, intr-un alta vas se mixeaza galbenusurile cu zaharul si treptat se adauga uleiul, pana cand devin spumoase, se adauga vanilia, faina de grau si cea de cartofi, praful de copt, se amesteca energic de fara a lasa cocoloase, la final se incorporeaza albusurile batute spuma, de los in sus pana compozita devine omogena. Compozitia se pune intr-o tava rotunda, tapetata, se da la cuptor (preincalzit) la 180 ° pentru 20 minute (incercati cu ajutorul unei scobitori daca este gata). Blatul se scoate dupa cateva minute si se lasa la racit pana la momentul folosirii.

Crema 1: O cratita mica cu apa se pune pe aragaz, intr-un vas se pun 2-3 linguri de frisca lichida, se pune pe baie de aburi, se asteapta s a se incalzeasca se adauga ciocolata bucati si se topeste, frisca ramasa se mixeaza bine si cand ciocolata s-a racit se incorporeaza  formand crema de ciocolata.

Crema2: Puteti folosi o crema de vanilie (ceea din comert) sau puteti pregati o crema pasticera din 100 ml lapte, vanilie, coaja de lamaie,1 ou,1 lingura amidon de porumb (faina de orez) 2 linguri de zahar, puneti la fiert laptele cu vanilia si coaja de lamaie, intr-un vas mixati oul cu zahar si faina, turnati peste laptele cald si puneti la fiert, amestecand in continuu pana obtineti o consistenta cremoasa (scoateti cojile de lamaie din lapte). Crema racita foarte bine se amesteca bine cu frisca batuta. Se lasa la rece pana la momentul folosirii.

Sirop: se fierbe apa si cu zaharul pentru cateva minute ,dupca care se adauga esenta de vanilie si se da la racit.

Blatul racit foarte bine se taie in 3 parti, prima parte se aseaza pe platou,se siropeaza dupa gust se formeaza un strat cu gemul de visine (nu prea gros, se pune aproximativ jumatate di crema de ciocolata ,se adauga o alta parte din blat se insiropeaza, se unge usor cu putina crema, se taie felii subtiri banana, se aseaza uniform, deasupra se pune restul de crema, se termina cu ultima parte din blat, deasupra se imbraca in crema de ciocolata ramasa, se orneaza dupa gust, se lasa la rece cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.10.2015, 20:17
bun bun
la 01.10.2015, 20:21
Vreau o felie! Imi dai?
la 01.10.2015, 20:25
la 01.10.2015, 20:26
delicios
la 01.10.2015, 20:30
bun bun

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking