Tort

Postat de silvianart in Torturi
8 Ian 2017 | 2835 vizualizari
Tort

Ingrediente

  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 10 linguri zahar tos (8 pt. blat, 2 glazura)
  • 2 pliculete vanilat
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 50 grame zahar farin
  • crema vanilie (cea de la eclere)
  • 5 galbenusuri
  • 150 zahar
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • baton vanilie
  • 1 lingurita de gelatina
  • un vf. cutit de turmeric
  • 1 lamaie
  • 1 plic praf frisca

Mod de preparare

Intr-un bol, am mixat 8 albusuri cu un praf de sare, peste care am adaugat 8 linguri de zahar tos, dupa un timp am adaugat si zaharul vanilat. Am pus si galbenusurile pe care le-am mixat la turatie mica. Am amestecat faina cu praful de copt si le-am turnat peste compozitie in bol, unde am folosit spatula pt. a le incorpora. Am tapetat forma in care coc, cu faina. Am turnat compozitia si le-am bagat in cuptor pt. 1 ora la 160 grade C.
Intre timp, am facut crema de vanilie identica cu cea pe care o facem toti la eclere :(5 galbenusuri,150 zahar, 500 ml lapte, 4 linguri amidon, baton vanilie).
Dupa ce s-a racit, l-am taiat pe din doua, l-am insiropat cu 250 ml de sirop, format din zahar farin si coaja de lamaie. Am pus crema rece si l-am lipit.
In 200 ml apa, intr-un ibric, am dizolvat lingurita de gelatina, un varf cutit de turmeric pt. culoare, coaja de lamaie si 2 linguri zahar tos.  Am incalzit putin ibricul, apoi am strecurat si l-am dat la frigider, amestecand din cand in cand. Cand a inceput sa se ingroase, am asezat glazura deasupra blatului si inapoi in frigider, pt. a se intari. Cu un castron, am protejat mijlocul blatului si am asezat frisca, (regret ca n-am avut smantana pt. frisca in casa, iar la Mega de langa mine nu am gasit).

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

Postat de rocsi_1612

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

Iata cum se prepara Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos Blatul: Separati ouale. Amestecati galbenusurile cu uleiul, sana, parmezan. Puneti sare, piper,...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Postat de momo121

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si cafea Pentru blatul umed de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.01.2017, 19:06
L am facut ieri, azi l am taiat..
la 08.01.2017, 19:56
Incearca sa editezi un pic reteta. Nu prea se intelege
la 08.01.2017, 20:30
Gata...sper ca e ok
la 08.01.2017, 21:12
la 08.01.2017, 22:05
Asa mai merge

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking