Tort Alb Negru (sau Tort Aniversar)

Postat de mirela0911 in Torturi
9 Noi 2015 | 9912 vizualizari
Tort Alb Negru (sau Tort Aniversar)

Si pentru ca azi e o zi speciala pentru mine :P, m-am cadorisit cu un tort. Sa nu va zic ca am facut blatul, pe urma aproape o zi jumate m-am gandit cum sa-l fac si cum sa-l ornez, pentru ca initial l-am gandit intr-un fel, apoi tot alte idei imi veneau in cap, iesind pana la urma ce a iesit. Eu sunt multumita de rezultat. Asa ca, La multi ani, mie! :)) Hai sa fie, La multi ani si lui Cezar al Gabytzei! >:D>

Ingrediente

Blat:
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 300 g zahar
  • 120 ml ulei
  • 280 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 3 lg pline cu varf cacao
  • 180 ml apa clocotita
Sirop:
  • 3 lg zahar
  • 1 cana apa
Crema de ciocolata:
  • 200 g ciocolata amaruie (52%)
  • 400 mi frisca lichida
  • 2 lg lichior de menta
Crema de branza:
  • 400 g branza cremoasa
  • 80 g zahar pudra vanilat
  • esenta de vanilie
  • 100 g ciocolata alba
  • 2-3 lg frisca lichida
  • 100 ml frisca lichida
  • bobite de cirese negre amare din gem (via Cleme :-*)
Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie (52%)
  • 50-60 ml frisca lichida

Mod de preparare

Blatul: Am ales sa fac acelasi blat ca cel de la Tortul Bounty pentru ca mi-a placut foarte mult.

Apa se pune la foc. In momentul in care clocoteste se toarna peste cacao si se amesteca cu un tel sa nu faca cocoloase. Se lasa deoparte sa se raceasca.

Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza bine cu un praf de sare si 150 g zahar. Dupa ce devine mai cremoasa, se adauga uleiul, se mixeaza apoi se adauga cacaoa. Se omogenizeaza. La final se adauga in doua transe faina amestecata cu praful de copt. Se imparte compozitia in trei parti. Se tapeteaza o tava rotunda cu pereti detasabili cu hartie de copt sau unt si se coace primul blat. In aceeasi tava se adauga cele 2 parti de aluat, obtinand un blat mai gros decat primul si pe care-l vom taia la sfarsit in doua. 

Siropul: Cele 3 lg de zahar se caramelizeaza iar in momentul in care s-a topit tot zaharul, se adauga apa si se lasa sa se topeasca. Se lasa laracit.

Crema de ciocolata: Intr-o craticioara se pune la foc mic ciocolata rupta bucati si frisca lichida. Cand se ajunge la punctul de fierbere, se ia deoparte, se amesteca bine pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza totul. Se da la rece pentru cel putin doua ore, dupa care se mixeaza, adaugand cele 2 lg de lichior de menta, pana se obtine o crema pufoasa si mai deschisa la culoare. Se da la rece pana in momentul folosirii.

Crema de branza: Ciocolata alba se pune la topit intr-u ibric impreuna cu 2-3 lg frisca lichida. Se lasa sa se raceasca. Intre timp branza se amesteca cu zaharul pudra vanilat, iar la final se incorporeaza ciocolata alba cate putin. Frisca se bate spuma tare si se amesteca cu crema de branza. Se da la rece pana in momentul folosirii.

Asamblare tort: Pe un platou se aseaza un blat din cel taiat in doua. Se insiropeaza. In doua poshuri diferite se pregatesc cele doua creme. Se traseaza cercuri alternativ, incepand cu crema de ciocolata, dinspre exterior spre interior. Se aseaza deasupra bobite de cirese amare (eu pe primul blat am uitat sa pun:D), apoi se pune cel de-al doilea blat. Se insiropeaza si acesta si se repeta procedeul, doar ca de data aceasta se incepe cu crema de branza dinspre exterior spre interior. Se pun bobitele de cirese amare. Deasupra se aseaza blatul care a fost copt separat, cu partea de jos deasupra, fiind mai neteda si mai usor de ornat.

Pentru ornarea tortului va ramane din ambele creme. Se unge deasupra si pe margini cu crema de branza. Se da la frigider pana se prepara glazura.

Se pune la topit 100 g ciocolata amaruie cu 50-60 ml frisca lichida, amestecand continuu. Cand s-a omogenizat, se lasa putin sa se raceasca apoi se toarna peste tort si se niveleaza. Se lasa pana se intareste glazura apoi se orneaza cu moatze din crema de ciocolata si crema de branza.

Pofta buna!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Alb Negru (sau Tort Aniversar)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Retete similare

Desert tort Krem a la Krem cu zmeura si afine

Postat de mirela0911

Desert tort Krem a la Krem cu zmeura si afine

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma ferma. Se adauga galbenusurile pe rand si se omogenizeaza...

Citeste continuarea

Desert tort cu mousse de ciocolata si capsuni

Postat de Oana

Desert tort cu mousse de ciocolata si capsuni

  Blat : Mixati albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, pana obtineti o bezea. Bateti apoi galbenusurile cu restul de zahar, pana se albesc si isi dubleaza volumul. Topiti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.11.2015, 10:47
frumos
La multi ani tie!
la 09.11.2015, 10:54
Mirelus scumpici! La multi ani!! Minunat tortul!!
la 09.11.2015, 11:06
Super tort! La multi ani inca odata!
la 09.11.2015, 11:25
superb tortul! La multi ani!
la 09.11.2015, 11:47
La multi ani!!! Felicitari si multumim pentru tort!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking