Tort Amandina

Postat de andaoana in Torturi
17 Iun 2015 | 9825 vizualizari
Tort Amandina

Este o prajitura ciocolatoasa dupa cum stiti , doar ca am optat pentru o umplutura fara unt dar cu multa multa ciocolata . Va recomand aceasta reteta deoarece este usoara , foarte densa si dulceeeeeeee, chiar daca nu este reteta clasica de amandina .

Ingrediente

Blat:

  • -6 oua
  • -170 g faina
  • -30 g cacao
  • -150 g zahar
  • -50 ml ulei
  • -o lingurita praf de copt
  • Crema :
  • -400 ml frisca
  • -300 g ciocolata neagra
  • -praf de sare
  • Sirop
  • -200 g zahar
  • -200 ml apa
  • -1 lingurita cafea solubila (dar este optional)
  • -esenta rom
  • Glazura:
  • -100 ml frisca
  • -100 g ciocolata neagra

Mod de preparare

Blat:

Faina o amestecam cu cacao si praful de copt.

Intr-un bol mixam ouale impreuna cu zaharul pana cand isi schimba culoarea si sunt ca si o spuma.

Adaugam treptat faina amestecata cu cacao si praful de copt amestecand incet de sus in jos cu o lingura. Adaugam si uleiul.

Turnam aluatul intr-o tava de tort cu diametru de 24 tapetata cu hartie de copt si o coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade aproximativ 30 minute. Pentru a fi siguri ca este copt eu va sfatuiesc sa faceti testul scobitorii.

Cand este copt il lasam sa se raceasca si il taiem in doua pe orizontala. Blatul se taie mai bine a doua zi.

Pregatim siropul: caramelizam zaharul pana cand are o culoare aurie si adaugam apa, il lasam sa se topesca tot zaharul pe foc. Adaugam cafeau si romul. Lasam siropul la racit.

Insiropam blaturile bine cu siropul rece.

Crema:

Intr-un vas punem frica pe foc. O lasam la incalzit ,dar sa nu fiarba si adaugam in ea ciocolata rupta bucati. Amestecam pana cand se topeste ciocolata. O lasam la racit in frigider cateva ore sau in congelator cam o jumate de ora,si o batem cu mixerul cam 3 minute pana devine cremoasa.

Pe un platou punem primul blat insiropat si punem pe el ¾ din crema . Nivelam si deasupra asezam al doilea blat . Dam la frigider pana cand facem glazura.

Pregatim glazura: frisca o incalzim impreuna cu ciocolata sic and este toata ciocolata topita turnam peste tort. Cu un cutit sau cu o spatula nivelam glazura si o intindem pe tot tortul.

Dam la frigider pana se intareste glazura.

Ornam cu restul de crema si cu frunze de menta.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort amandina

Postat de Ina

Desert tort amandina

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile si mixam, apoi incorporam si faina, cacaoa si praful de copt.  Coacem...

Citeste continuarea

Desert tort amandina

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort amandina

Blat: Intr-o craticioara, se caramelizeaza 5 linguri zahar, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba, pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se racoreasca timp de 5-10 minute. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.06.2015, 12:52
mmm ce ciocolatos si bun...un adevarat rasfat!
la 17.06.2015, 12:58
Arata foarte bine!
la 17.06.2015, 13:06
Ce frumos e!
la 17.06.2015, 13:12
yammii
la 17.06.2015, 13:12
Ce tort frumos !

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking