Tort amandina

Postat de Andrews in Torturi
12 Ian 2016 | 7410 vizualizari
Tort amandina

Tortul Amandina l-am facut cu mare drag  pentru o  prietena foarte buna .  

Ingrediente

Pentru blat

  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 1 esenta de rom
  • faina 200 gr.
  • 30 gr. cacao
  • 1 plic de praf de copt
  • Pentru Crema
  • 2 pachete de unt
  • 400 de gr zahar pudra
  • 2 lingurite de cafea instant (ness)
  • cacao
  • 4 linguri de frisca sau lapte
  • Sirop:
  • 500 gr. zahar
  • 1 litru de apa
  • esenta de rom
  • Glazura
  • 300 gr. frisca
  • 200 gr. ciocolata neagra sau 300 gr. ciocolata cu lapte
  • 1 plic de gelatina

Mod de preparare

Blatul este pandispan cu cacao: punem cele 6 oua intr-un bol si le mixam cu un pic de sare pana isi capata volum apoi adaugam zaharul si mixam in continuare.  Dupa ce s-a topit zaharul adaugam uleiul si esenta de rom si mixam. Apoi punem faina, cacao si praful de copt si amestecam cu o spatula de jos in sus, fara a strica volumul oualelor. Pregatiti o tava dreptunghiulara  pe care o tapetati cu  hartie de copt , puneti compozitia si dati la cuptor pana faceti testul cu scobitoarea.

Cat aveti blatul la copt pregatiti siropul: puneti apa  si zaharul intr-o cratita pe aragaz si lasati sa clocoteasca , dupa ce a  inceput sa colocoteasca ma lasati siropul inca 5 minute si opriti focul. Dupa ce s-a racit siroul adaugati esenta de rom si amestecati un pic cu o lingura.

Pentru a face crema trebuie sa lasati untul la temperatura camerei  cam 1 ora si apoi puneti untul intr-un bol  si incepeti sa mixati.  Adaugati zaharul pudra in functie de cat de dulce vreti.  Dupa ce zaharul s-a incorporat adaugati cafeaua instant si mixati. Apoi adaugati frisca sau  laptele si cacao ,  mixati in continuare pana se incorporeaza toate ingredientele si gata.

Glazura: intr-un pahar  puneti un plic de gelatina peste care adaugati apa cat scrie pe plic si lasati sa se hidrateze. Puneti frisca  pe aragaz si o lasati  pana se incalzeste bine. Intre timp tocati ciocolata marut. Dupa ce s-a incalzit frisca, turnati-o peste ciocolata si invartiti pana se topeste. Apoi adaugati gelatina si amestecati bine.

Montarea tortului: taiati blatul in 3 straturi, asezati primul strat  pe platoul de tort  si  insiropati-l. Adaugati crema si iar un strat de blat-insiropat -crema -start de blat -insiropat si crema , apoi  lasati-l la frigider 2 ore, dupa care puneti glazura. Lasati tortul la frigider 1 ora si apoi decorat dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort amandina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort amandina

Postat de Ina

Desert tort amandina

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile si mixam, apoi incorporam si faina, cacaoa si praful de copt.  Coacem...

Citeste continuarea

Desert tort amandina

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort amandina

Blat: Intr-o craticioara, se caramelizeaza 5 linguri zahar, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba, pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se racoreasca timp de 5-10 minute. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.01.2016, 11:52
Delicios!
la 12.01.2016, 12:26
Super bun!!
la 12.01.2016, 20:24
Frumos!
la 13.01.2016, 08:46
la 14.01.2016, 12:18
Delicios!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking