Tort Amandina de ocazie

Postat de Toamna07 in Torturi
27 Apr 2012 | 8758 vizualizari
Tort Amandina de ocazie

Acest tort l-am facut de ziua de nastere a nasei mele si pe langa faptul ca am muncit enorm, a iesit superb iar la gust a fost...amandina insiropata !

Ingrediente

  • Pentru acest tort avem nevoie de o forma inalta din care sa rezulte un blat taiat in 3 
  • Pregatim un blat inalt de amandina din:
  • 9 oua
  • 500 gr. de zahar
  • 50 ml. de apa
  • 50 ml. de ulei
  • 4 linguri jumatate de cacao
  • 300 gr faina de buna calitate
  • 1 plic si jumatate praf de copt
  • Ingrediente pentru sirop :
  • 750 ml. de apa
  • 375 gr. de zahar
  • 5 plicuri de cappucino ciocolata
  • 5-6 fiole de rom
  • Ingrediente pentru crema :
  • 4 galbenusuri mari
  • 200 gr. de zahar farin vanilat
  • 1 si 1/2 margarina rama
  • 6 linguri cacao
  • 4-5 fiole rom
  • Pentru decor :
  • 3 plicuri de glazura Dr.Oetker
  • cocos
  • trandafiri din martipan sau sugus

Mod de preparare

Pregatim blatul:

Se incinge cuptorul. Separam ouale si galbenusurile le frecam cu ulei pana devin ca o maioneza subtire. Albusurile le mixam pana devin tari si apoi adaugam zaharul, apa, galbenusurile si amestecam cu o spatula, de sus in jos. Adaugam faina cernuta, amestecata cu praful de copt si cacaoa.Turnam compozitia intr-o tava inalta si tapetata bine. Dam la cuptor cel putin 30 min si facem testul scobitoarea.

Pregatim siropul caramelizat

Se pune zaharul la topit impreuna cu 2 linguri de apa pana se caramelizeaza si punem restul de apa incalzita. Lasam la fiert pana se topeste zaharul si adaugam cappucino. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca

Pregatim crema:

Margarina la temperatura camerei o frecam pana devine ca o crema subtire ,adaugam zaharul farin si mixam bine.Punem si cacaoa , galbenusurile si romul; mixam.Este extrem de aromata !

Taiem blatul rece ,il taiem in 3 felii si incepem sa insiropam prima parte destul de bine ,adaugam crema si repetam operatiunea pana la ultimul strat pe care-l insiropam .Dam tortul la rece pentru 4-5 ore .Se glazureaza cu glazura facuta in casa ,glazura la plic dr.oetker ...

Daca doriti sa pregatiti acest tort ,asa cum il vedeti in poza trebuie sa formati trandafiri din martipan sau caramele sugus. Se ia o caramea ,se rupe in bucatele mici,se aseaza intre folie de plastic si se intinde cu sucitorul pana se f-za petale care alcatuiesc floarea. Este o munca colosala dar rezultatul este...!

Succes .


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina de ocazie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert mini tortulet cu ciocolata si banane

Postat de Constelatialeu

Desert mini tortulet cu ciocolata si banane

Mai intai pregatim un castron de sticla ( sau orice vas mai inaltut pe care-l aveti la indemana) pe care-l tapetam cu folie alimentara. Fundul vasului il ornam cu rondele de banana. Intr-o cana...

Citeste continuarea

Tort cu crema de unt

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de  unt

Blat: Galbenusurile se freaca cu zaharul pana acesta se topeste.Separat se bat albusurile spuma tare.Peste galbenusuri se adauga faina si nuca macinata si se omogenizeaza compozitia.La final...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2012, 20:08
foarte fain tortu
la 27.04.2012, 20:26
chiar e un tort frumos
pacat ca nu ai si sectiune
la 27.04.2012, 20:39
foarte fain si ce imi plac trandafiri
la 27.04.2012, 20:41
la 27.04.2012, 20:54

Fara poze????

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking