Tort Aniversar

Postat de nico15 in Torturi
10 Dec 2013 | 11127 vizualizari
Tort Aniversar

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 oua
  • 250 g de zahar
  • 5 linguri de apa
  • 2.5 linguri de ulei
  • 320 g de faina
  • 30 g de cacao
  • Sirop:
  • 75 ml de apa si 160 g de zahar doar cat sa il acopere si sa fie lichid.
  • Crema de vanilie:
  • 1 litru de lapte
  • 5 galbenusuri
  • 100 g de amidon sau 200 g de faina
  • 300 g de zahar
  • Esenta de vanilie
  • * 200 g ciocolata cuvertura, topita care se va adauga peste crema de vanilie, dupa ce aceasta se raceste.
  • 600 ml de frisca

Mod de preparare

Se separa ouale, albusurile la robot se bat pana prind volum dupa care se adauga treptat zaharul tos.  Se bate bine sa faca bezeaua moate, dupa care se scoate si se pune intr-un castron de plastic. Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si apa si adaugam peste albusuri in bloc se va amesteca cu spatula de jos in sus pentru a aera compozitia.

Cernem faina si cacaoa si le adaugam bloc la final peste celelalte ingrediente.

Punem hartie de copt intr-o forma si adaugam compozitia, intindem pe margini compozitia si vom la la cuptor T180 de grade aproximativ 35 de minute.

Incercam daca este facut prin apasarea tortului in mijloc daca revine la forma initiala inseamna ca este copt, daca nu se continua coacerea.  Dupa aceea se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca.

Blatul se va taia in 3 felii potrivite. 

Sirop:

75 ml de apa si 160 g de zahar doar cat sa il acopere si sa fie lichid.

Pregatim crema:

Se pune laptele la fiert intr-o cratita umeda. Cand incepe sa se-ncalzeasca se ia 1 cana din lapte. Laptele se fierbe la foc mic. Se cerne amidonul(faina). Galbenusurile se amesteca cu amidonul si adaugam laptele, dupa care se va adauga inapoi in laptele de pe foc, se amesteca energic si nu se lasa nesupravegheat, se lipeste imediat.

Proba se face punandu-se crema pe lama unui cutit si se lasa sa se raceasca daca se ridica fara sa curga este facuta, daca este prea lichida se continua fierberea.

Dupa ce este gata se ia de pe foc si se lasa la racit, se adauga esenta,  cand s-a racit se pune peste crema folie de plastic, direct pe crema pentru a nu prinde pojghita si se da la frigider. Peste aceasta crema am adaugat cacao si am adaugat cognac.

Datem frisca la robot pana este tare, se scoate se pune intr-un vas de plastic si se da la frigider.

1. Se pune hartie de copt, deasupra punem cercul in care am copt blatul

2. Punem primul blat

3. Punem folia din plastic tare in lateralul cercului pe interior pentru a inalta tortul

4.Trampam cu sirop(doar il stropim cu sirop, nu il scufundam in sirop)

5. Adaugam crema de vanilie, ciocolata si cognac,

6. Punem al doilea blat

7 .Trampam din nou

8. Punem frisca batuta

9. Adaugam visinele

10.  Alt strat de frisca deasupra

11.  Aranjam cu spatula

12.  Adaugam al treilea blat

13.  Trampam

14.  Alt strat de frisca

15.  se niveleaza cu spatula de tort

16.  Se deseneaza diverse modele pe frisca

17.  Se da peste noapte la congelator

18.  Se scoate din forma tortul

19.  Se da cu frisca si in laterala

20.  Se ia economul si se rade ciocolata in laterala si se vor face carlionti sau cumparam barot de ciocolata

21.  Se ia tortul si manual se va barota tortul(imbracare cu fulgi de ciocolata in laterala)

22.  Cat este inca rece se va portiona in jumatate, sferturi, optimi si se va ajunge la 16 bucati.

23.  Se va orna cu aveline de frisca si se va orna cu o visina

24.  Deasupra presaram ciocorata carlionti

25.  Ciocolata NU SE VA LUA CU MANA, doar cu forma de nivelat tortul, altfel se lipeste de mana.

Se decoreaza ca in imaginile alaturate si se poate servi.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Aniversar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu jeleu de zmeura si de ness

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu jeleu de zmeura si de ness

Iata cum se prepara Reteta de tort cu jeleu de zmeura si de ness Blat : Am folosit o forma de silicon cu diametrul de 20 cm, am impartit compozitia in 3 si am copt 3 blaturi. Am pus ciocolata...

Citeste continuarea

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Postat de Constelatialeu

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Iata cum se prepara Reteta de tort 13 ianuarie Jeleu de zmeura : Zmeura congelata cu 2 linguri de zahar am pus-o intr-o craticioara si am pus-o pe foc cat sa ajunga la punctul de fierbere, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.12.2013, 21:41
Un deliciu
la 10.12.2013, 21:45
la 10.12.2013, 22:27
ce tort minunat
la 11.12.2013, 00:06
Woooow
la 11.12.2013, 08:38
arata super!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking