Ingrediente
Blat:
- 250 gr faina
- 2 linguri cacao
- 200 gr unt
- 2 oua
- 200 gr zahar
- 240 gr iaurt
- 3 linguri suc de sfecla
- 2 plicuri zahar vanilat
- O lingurita bicarbonat de sodiu
- O lingurita otet
Crema:
- 350 gr Mascarpone
- 250 gr frisca lichida
- 3 galbenusuri
- 3 linguri zahar
- 100 gr ciocolata alba
- 2 linguri sirop de lamaie
- 10 gr gelatina
- Visine
Jeleu:
- 1 plic tort gelee rosu
- 250 ml sirop de fructe de padure
- Frisca pentru decor
Mod de preparare
Blat:
Se amesteca faina cu cele doua linguri de cacao.Iaurtul se amesteca cu sucul de sfecla rosie.Eu nu am vrut sa folosesc colorant alimentar.
Iaurtul a avut o culoare superba,dar probabil cacaua a fost prea inchisa la culoare si a „furat” mult din nuanta rosiatica.
Se mixeaza untul cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se obtine o crema si granulele de zahar s-au topit.Se adauga pe rand cele doua oua si se mixeaza in continuare.Se adauga si o lingura de faina pentru a pastra aspectul cremos.
Adaugam apoi pe rand cate putin iaurt si faina pana cand le incorporam in intregime.
Stingem bicarbonatul cu putin otet si il adaugam compozitiei.
Transferam compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si punem in cuptorul preincalzit pentru 30 – 35 de minute.Se face testul scobitorii.Cand aceasta iese curata blatul este gata.
Lasam sa se raceasca si il punem cateva ore la frigider,se va taia mai usor.
Crema:
Punem gelatina la hidratat in putina apa rece.
Mixam galbenusurile cu zahar pana cand se deschid la culoare si zaharul s-a topit.Punem si siropul de lamaie si punem pe baie de aburi pana cand se ingroasa.Ciocolata o rupem bucati si o incorporam in crema de galbenusuri ,amestecam pana cand se topeste.Lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit complet o punem peste crema Mascarpone si mixam foarte bine. Incalzim gelatina pe baie de aburi sau la microunde si o punem in crema.
La final amestecam usor cu frisca batuta.
Taiem blatul in doua (as fi vrut in trei dar n-am reusit,a fost prea ingust si prea sfaramicios) si asezam crema intre blaturile obtinute,dupa ce in prealabil,am pus in jurul blatului inelul formei in care am copt blatul.Dupa ce am pus jumatate din cantitatea de crema,asezam visine,din acelea puse la pastrare in borcan pentru prajituri.Sunt mai bune ca niciodata,parca ar fi visine confiate.
Preparam jeleul din sirop si tort gelee si il punem peste blat.
Lasam sa se intareasca si ornam cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Red Velvet Cake" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (54)
|