Red Velvet Cake

Postat de diaconta in Torturi
28 Aug 2011 | 8946 vizualizari
Red Velvet Cake

Am vrut un tort rosu si fin precum catifeaua,probabil pentru ca am vrut sa mai atenueze tristetea ca a mai trecut un an.Macar ca n-a fost un an rau,bilantul e ….satisfacator.Cel mai mult ma bucur ca sunt sanatoasa si sunt oameni dragi care-mi sunt alaturi.Cat despre tort,eeee…..nu mi-a iesit nici prea rosu,nici atat de pufos cum as fi crezut,adica din categoria „nu-i frumos dar e foarte bun”.Daca ajungeti in timp util,va servesc cu tort,sampanie si bonus ….pupici.M-am grabit putin pentru ca sunt pe picior de plecare,sper sa va fie dor de mine.

Ingrediente

Blat:

  • 250 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • 200 gr unt
  • 2 oua
  • 200 gr zahar
  • 240 gr iaurt
  • 3 linguri suc de sfecla
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • O lingurita bicarbonat de sodiu
  • O lingurita otet

Crema:

  • 350 gr Mascarpone
  • 250 gr frisca lichida
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 100 gr ciocolata alba
  • 2 linguri sirop de lamaie
  • 10 gr gelatina
  • Visine

  Jeleu:

  • 1 plic tort gelee rosu
  • 250 ml sirop de fructe de padure
  • Frisca pentru decor

 

Mod de preparare

Blat:

Se amesteca faina cu cele doua linguri de cacao.Iaurtul se amesteca cu sucul de sfecla rosie.Eu nu am vrut sa folosesc colorant alimentar.

Iaurtul a avut o culoare superba,dar probabil cacaua a fost prea inchisa la culoare si a „furat” mult din nuanta rosiatica.
Se mixeaza untul cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se obtine o crema si granulele de zahar s-au topit.Se adauga pe rand cele doua oua si se mixeaza in continuare.Se adauga si o lingura de faina pentru a pastra aspectul cremos.
Adaugam apoi pe rand cate putin iaurt si faina pana cand le incorporam in intregime.
Stingem bicarbonatul cu putin otet si il adaugam compozitiei.
Transferam compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si punem in cuptorul preincalzit pentru 30 – 35 de minute.Se face testul scobitorii.Cand aceasta iese curata blatul este gata.
Lasam sa se raceasca si il punem cateva ore la frigider,se va taia mai usor.

Crema:

Punem gelatina la hidratat in putina apa rece.
Mixam galbenusurile cu zahar pana cand se deschid la culoare si zaharul s-a topit.Punem si siropul de lamaie si punem pe baie de aburi pana cand se ingroasa.Ciocolata o rupem bucati si o incorporam in crema de galbenusuri ,amestecam pana cand se topeste.Lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit complet o punem peste crema Mascarpone si mixam foarte bine. Incalzim gelatina pe baie de aburi sau la microunde si o punem in crema.
La final amestecam usor cu frisca batuta.


Taiem blatul in doua (as fi vrut in trei dar n-am reusit,a fost prea ingust si prea sfaramicios) si asezam crema intre blaturile obtinute,dupa ce in prealabil,am pus in jurul blatului inelul formei in care am copt blatul.Dupa ce am pus jumatate din cantitatea de crema,asezam  visine,din acelea puse la pastrare in borcan pentru prajituri.Sunt mai bune ca niciodata,parca ar fi visine confiate.

Preparam jeleul din sirop si tort gelee si il punem peste blat.

Lasam sa se intareasca si ornam cu frisca.

     

Daca ti-a placut reteta noastra "Red Velvet Cake" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (54)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Catifea rosie cu capsuni

Postat de simona72

Catifea rosie cu capsuni

Pentru blat : ouale intregi se mixeaza cu praful de sare si zaharul pana devin spumoase si se aseamana cu o crema. Se adauga untul topit si racit in fir subtire, ca la maioneza. La final se...

Citeste continuarea

Red Velvet Cake

Postat de diaconta

Red Velvet Cake

Am tapetat doua forme de tort cu inel detasabil cu hârtie de copt. Am folosit doua tavi pentru a coace doua blaturi în acelasi timp.Astfel am taiat fiecare blat în doua....

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.08.2011, 12:02
Am trecut-o la favorite, e minunata prajitura!
la 28.08.2011, 12:03
am venit la o felie mare
la 28.08.2011, 12:30
Valeleeeeeeeeeeeeeeeeei , iei si-n vacanta din ,,monstrul" asta ?

LA MULTI ANI , CLAUDIA !!!
Sanatate , fericire , bucurii , impliniri , sperante ... sa te intalnesc ar fi MINUNE .
chiar si numai cu un suculet
Si ptr tot ce esti si faci ....

http://www.youtube.com/watch?v=I-W5ND6wj_A
la 28.08.2011, 12:37
Normal ca ne va fi dor. Concediu placut! Te asteptam cu povesti frumoase din vacanta!
la 28.08.2011, 12:40
In primul rand iti zic La multi ani!!!daca tot spui c apleci...sa iti dea Domnul sanatate,bucurii ,impliniri si numai lucuri frumoase in viata acesta....tortul este de nota 20 frumos,gustos,delicios!!!! concediu placut!!!

Vezi toate comentariile (54)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking