Tort Red Velvet Spirala cu crema ganache

Postat de pusikmea in Torturi
25 Mai 2012 | 10336 vizualizari
Tort Red Velvet Spirala cu crema ganache

De ce Red Velvet Spirala?! pentru ca de foarte mult timp mi-am propus sa incerc red velvet sau catifea rosie, iar de curand am vazut la miha tortul ei spirala, astfel s-a nascut red velvet spirala, care a avut un succces incredibil, prima reactie pe care a avut-o familia mea, a fost Wow!!!! Pentru blatul red velvet am folosit colorant de la wilton, stiu ca nu este sanatos, insa nu folosesc coloranti alimentari in fiecare zi, asa ca pentru o ocazie speciala zic eu, ca nu-i foc, insa daca nu doriti sa folositi coloranti puteti incerca sa colorati blatul cu sfecla rosie, insa nu veti avea o culoare atat de intensa.

Ingrediente

  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 100 ml lapte
  • 2 pahare faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita colorant rosu ( wilton, daca aveti alta marca s-ar putea sa intre mai mult )
  • 2 linguri cacao
  • vanilie
  • un praf de sare
  • pentru crema:
  • 250 g ciocolata alba
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 plicuri intaritor frisca
  • vanilie
  • pentru ornare:
  • 150 g ciocolata alba
  • 50 g unt/margarina
  • 3 linguri lapte
  • putin miez de blat
  • bomboane argintii

Mod de preparare

Ma intai pentru aceste tort se va pregatiti crema, care are nevoie sa stea la rece cel putin 2-3 ore.

Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida, la baine marine, frisca nu se fierbe, se aduce doar la pct de fierbere si se ia de pe foc. Se da la rece 2-3 ore, pana cand se raceste si se incepe sa se intareasca.

Cand au trecut cele 2-3 ore se mixeaza foarte bine cu intaritorul de frisca, pana devine o spuma, dupa care se adauga si vanilia. Daca nu s-a intarit deloc in acest timp, va recomand sa o bagati la congelator 15 minute, dar sa nu uitati de ea acolo :D:)), apoi se mixeaza fara grija.

Pregatim blatul:

Separam albusurile de galbenusuri, le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul treptat si mixam, pana cand nu se mai simte si devine o spuma densa, lipicioasa. Se adauga treptat si galbenusurile, apoi uleiul, laptele, faina, praful de copt, ambele cernute, cacaoa si colorantul alimentar, se omogenizeaza bine.

Tapetam tava de la aragaz cu hartie de copt, pe care o ungem cu putin ulei ( eu asa fac, voi o puteti lasa asa ), se toarna compozitia blatului in tava si se coace la foc mediu cca 30 de minute, se va face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este bine copt, timpul de coacere poate fi diferit in functie de fiecare cuptor in parte.

Dupa ce s-a copt se scoate din tava, se rastoarna pe un prosop umed, se indeparteaza hartia de copt si se ruleaza usor, cat este cald si se lasa asa 10-25 minute, dupa care derulam blatul si-l ungem cu crema ganache din care vom oprii cateva linguri pentru a pune deasupra.

Se taie blatul in 4 parti egale, dupa care se ia prima fasie si se ruleaza, apoi se aseaza direct pe platou, celelalte fasii se vor aseza in continuarea spiralei formate din prima fasie.

Peste spirala vom pune restul de crema si glazura de ciocolata alba pe care o vom face asa:

Se topeste ciocolata cu untul si laptele la foc mic, se omogenizeaza si se lasa putin la rece pana cand incepe sa se intareasca.

Se orneaza cu putin miez de blat si bomboane argintii sau dupa bunul plac.

Se da la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Red Velvet Spirala cu crema ganache" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (51)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Ecler cu crema caramel

Postat de panacris

Desert tort Ecler cu crema caramel

Apa se pune la fiert împreună cu uleiul, iar când clocotește, se adaugă toată făina, se amestecă energic până ce se înglobează și se lasă la răcorit. Apoi se...

Citeste continuarea

Desert tort spirala cu 2 mousse-uri si glazura oglinda

Postat de momo121

Desert tort spirala cu 2 mousse-uri si glazura oglinda

Pentru Rulada:      Separam albusurile de galbenus.      Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.05.2012, 10:51
si reactia mea a fost WOOOOOOOOW cand l-am vazut pe Facebook iar de gust ne dumirim din poza nr.7 ))) pofticiosul mic
mie tare-mi place blatul asta rosu,eu n-am reusit sa obtin culoarea asta frumoasa,dar voi mai incerca cu siguranta.
la 25.05.2012, 10:55
la 25.05.2012, 11:00
la 25.05.2012, 11:01
vai cat de bine arata rosu cu alb!!! si cred ca e si super buna!
la 25.05.2012, 11:17

Vezi toate comentariile (51)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking