Red Velvet Cheesecake

Postat de simo_brkic in Torturi
15 Feb 2012 | 4213 vizualizari
Red Velvet Cheesecake

Aceasta reteta o mai facusem odata dar nu imi iesise rosul Rosu.E delicioasa pentru cei care iubesc dulcele cu mascarpone,ricotta .Fiind Valentine's am facut-o pt sotiorul meu iubit :)Din pacate ca de obicei pozele reusite nu am reusit sa le incarc :(((

Ingrediente

  • Baza rosie:
  • 2 cani si 1/2 faina
  • 2 lingurite cacao
  • 2 oua mari
  • 1 cana ulei vegetal(porumb,arahide sau floarea soarelui)
  • 1 praf de copt(otet pt.stins)
  • 1 esenta vanilie
  • 1 gel rosu colorant alimentar
  • 1 cana si 1/2 zahar 
  • 1 cana buttermilk (lapte la temperatura camerei cu sucul de la o jumatate lamaie)
  • Baza alba:
  • 100 g ciocolata rasa
  • 2 cutii mascarpone(500 g )
  • 1 lingura faina
  • 1 cana zahar
  • Crema:
  • 1 cutie mascarpone
  • 100 g unt
  • 2 cani zahar tos
  • 2 vanilii (esente)

Mod de preparare

Intai se prepara baza rosie amestecand intr-un bol faina cu cacaoa si in altul omogenizand bine ouale cu zaharul si uleiul. Apoi se amesteca cu ingredientele in praf(faina si cacao) si incet se adauga buttermilk-ul, praful de copt stins (cu otet) si gelul. Se coace intr-o forma de tort sau tarta de diametrul 24 cm,timp de aprox. 25 minute la 160 sau 180 grade, depinde de cuptor. Al meu e pe curent aerat si am copt la 170. Se lasa la racit urmand apoi sa cream forma. Eu neavand o forma de inima am folosit hartia de copt si un pix pentru a desena forma dorita si apoi cand baza e coapta am taiat dupa forma hartiei. Bucatile de tort care mi-au ramas de la creare le-am faramitat urmand sa le folosesc la ornat. Se taie in 2 parti obtinand 2 blaturi.

Apoi am pregatit baza alba de branza care vine in mijloc: am ras ciocolata, am adaugat mascarponele, untul moale (temperatura camerei), zaharul tos si esenta de vanilie. Si aici neavand forma am folosit aceasi hartie si forma creata inainte, de data aceasta insa compozitia fiind "groasa" am pus-o direct pe forma de inima (in acest fel am economisit aluatul ) si apoi am pus-o in tava peste alta foaie de copt. Odata asezata pe foaie am desprins forma de inima si am bagat-o la cuptor pentru maxim 20 minute (aluatul nu trebuie sa devina tare sau sa se coaca prea mult, trebuie sa ramana destul de moale inauntru si doar putin in exterior. Ne dam seama ca e gata testand cu scobitoarea. Odata facuta si inima alba se lasa deoparte la racit si intre timp pregatim crema .

Crema se obtine amestecand bine toate ingredientele si apoi se intinde in 2 parti, una sub inima alba, imediat pe baza rosie si cealalta deasupra inimii albe. Deasupra acoperim cu al doilea blat rosu. Astfel cel alb e intre creme si intre blaturile rosii.

E delicios, eu l-am ornat cu frisca, pasta de zahar .

Daca ti-a placut reteta noastra "Red Velvet Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Red Velvet Cheesecake

Postat de cristeena20

Red Velvet Cheesecake

- Faramitam biscuitii in robot sau ii zdrobim cu sucitorul. Turnam peste ei untul topit si cu mana ii asezam in forma rotunda cu pereti detasabili si unsa cu margarina in prealabil. Apasam bine...

Citeste continuarea

Red velvet cheesecake

Postat de privatelaura

Red velvet cheesecake

Biscuitii ii bagam la robot si ii rasnim nu foarte marunt. Topim untul, il adaugam peste biscuiti si amestecam bine. Pregatim o forma de copt rotunda si asezam baza din biscuiti. Atentie, baza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2012, 19:20
Arata bine tortuletul tau.

Dar...900 g zahar? Uhahaaa...
la 15.02.2012, 19:24
ce bine arata merita incercata
la 15.02.2012, 19:27
arata tare bine
la 15.02.2012, 19:43
foarte frumos!!
la 15.02.2012, 19:47
felicitari

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking