Ingrediente
- Baza rosie:
- 2 cani si 1/2 faina
- 2 lingurite cacao
- 2 oua mari
- 1 cana ulei vegetal(porumb,arahide sau floarea soarelui)
- 1 praf de copt(otet pt.stins)
- 1 esenta vanilie
- 1 gel rosu colorant alimentar
- 1 cana si 1/2 zahar
- 1 cana buttermilk (lapte la temperatura camerei cu sucul de la o jumatate lamaie)
- Baza alba:
- 100 g ciocolata rasa
- 2 cutii mascarpone(500 g )
- 1 lingura faina
- 1 cana zahar
- Crema:
- 1 cutie mascarpone
- 100 g unt
- 2 cani zahar tos
- 2 vanilii (esente)
Mod de preparare
Intai se prepara baza rosie amestecand intr-un bol faina cu cacaoa si in altul omogenizand bine ouale cu zaharul si uleiul. Apoi se amesteca cu ingredientele in praf(faina si cacao) si incet se adauga buttermilk-ul, praful de copt stins (cu otet) si gelul. Se coace intr-o forma de tort sau tarta de diametrul 24 cm,timp de aprox. 25 minute la 160 sau 180 grade, depinde de cuptor. Al meu e pe curent aerat si am copt la 170. Se lasa la racit urmand apoi sa cream forma. Eu neavand o forma de inima am folosit hartia de copt si un pix pentru a desena forma dorita si apoi cand baza e coapta am taiat dupa forma hartiei. Bucatile de tort care mi-au ramas de la creare le-am faramitat urmand sa le folosesc la ornat. Se taie in 2 parti obtinand 2 blaturi.
Apoi am pregatit baza alba de branza care vine in mijloc: am ras ciocolata, am adaugat mascarponele, untul moale (temperatura camerei), zaharul tos si esenta de vanilie. Si aici neavand forma am folosit aceasi hartie si forma creata inainte, de data aceasta insa compozitia fiind "groasa" am pus-o direct pe forma de inima (in acest fel am economisit aluatul ) si apoi am pus-o in tava peste alta foaie de copt. Odata asezata pe foaie am desprins forma de inima si am bagat-o la cuptor pentru maxim 20 minute (aluatul nu trebuie sa devina tare sau sa se coaca prea mult, trebuie sa ramana destul de moale inauntru si doar putin in exterior. Ne dam seama ca e gata testand cu scobitoarea. Odata facuta si inima alba se lasa deoparte la racit si intre timp pregatim crema .
Crema se obtine amestecand bine toate ingredientele si apoi se intinde in 2 parti, una sub inima alba, imediat pe baza rosie si cealalta deasupra inimii albe. Deasupra acoperim cu al doilea blat rosu. Astfel cel alb e intre creme si intre blaturile rosii.
E delicios, eu l-am ornat cu frisca, pasta de zahar .
Daca ti-a placut reteta noastra "Red Velvet Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|