Ingrediente
- pt baza neagra de biscuiti:
- 150 gr unt nesarat
- 300 gr biscuiti cu cacao
- 2 pachete biscuti Oreo
- pt. umplutura
- 500 gr crema de branza
- 200 ml smantana lichida
- 6 lg zahar pudra
- 4 oua
- 6 linguri faina
- 90 gr ciocolata alba (o tableta)
- 1 varf cutit colorant pudra
- 1 lgta extract vanilie
- pt ornat
- ciocolata alba, zmeura, sos ciocolata neagra
Mod de preparare
Biscuitii ii bagam la robot si ii rasnim nu foarte marunt. Topim untul, il adaugam peste biscuiti si amestecam bine.
Pregatim o forma de copt rotunda si asezam baza din biscuiti. Atentie, baza trebuie distribuita drept, fara sa formati margini inalte.
Intr-un castron, punem crema de branza, zaharul si mixam bine. Adaugam smantana lichida si extractul de vanilie. Adaugam ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. Adaugam faina si amestecam bine.
Compozitia obtinuta o impartim in doua. Intr-una din compozitii adaugam foarte putin colorant rosu si amestecam bine.
Topim pe baie de aburi ciocolata alba si o turnam peste compozitia rosie. Amestecam si turnam compozitia peste baza de biscuiti. Cealalta compozitie alba o turnam usor peste cea rosie. Atentie, nu turnati in mijloc intrucat se va forma o adancitura in compozitia rosie si nu vor mai iesi uniform straturile. Incepeti dintr-o margine si turnati rotind forma in continuu.
Dam la copt la cuptorul incins si lasam cam 30-40 minute la foc mediu.
Scoatem din cuptor, lasam la racit si dam la frigider pentru cateva ore.
Ornam cu ciocolata alba rasa, zmeura si sirop de ciocolata neagra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Red velvet cheesecake" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (37)
|