Tort pentru "Sfantul Valentin"

Postat de angyb in Torturi
15 Feb 2013 | 4764 vizualizari
Tort pentru "Sfantul Valentin"

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 plic drojdie pt.dulciuri
  • 1/2 colorant rosu
  • Crema:
  • 3 linguri de faina
  • 1 ou
  • 600 ml lapte
  • 1 esenta de vanilie
  • 3 linguri de zahar
  • 200 ml frisca
  • Bordura:
  • 400 g ciocolata menaj
  • 100 g unt
  • 50 ml lapte
  • Decor:
  • 200 ml frisca

Mod de preparare

Blat:

Batem spuma galbenusurile cu 2 linguri de zahar pana cand se albesc dupa care adaugam colorantul. Adaugam albusurile batute spuma cu restul de zahar si faina alba amestecata cu drojdia. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava cu fundul detasabil tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 30 de minute (pana cand trece testul cu scobitoarea)

Crema:

Amestecam faina cu un ou, esenta de vanilie si 100 ml lapte. Restul de lapte in punem la fiert dupa care adaugam amestecul de faina si lasam sa clocoteasca pana cand se ingroasa amestecand mereu. Lasam sa se raceasca dupa care adaugam frisca batuta spuma.

Taiem blatul in trei, apoi turnam jumatate din crema, adaugam al doilea blat si restul de crema dupa care acoperim cu al treilea blat.

Pentru bordura topim pe baie de abur ciocolata impreuna cu untul si laptele. Taiem o fasie de folie pt.ambalat cea cu pocnitori si intindem ciocolata topita deasupra. Lasam sa se raceasca doar atat cat sa nu curga.

Ungem marginea tortului cu putina frisca batuta dupa care montam in jur bordura de ciocolata si dam la rece.

Cand ciocolata s-a intarit decoram cu frisca batuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru "Sfantul Valentin"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort cu blat din banane ,crema caramel si frisca

Postat de comanligia

Tort cu blat din banane ,crema caramel si frisca

Blatul: se incinge cuptorul la 180°c,apoi se ung doua tavi rotunde de 20 cm cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt (daca nu aveti se pot coace pe rand),apoi se amesteca untul cu zaharul...

Citeste continuarea

Desert tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Se pregateste blatul. Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2013, 14:44
Arata minunat!
la 15.02.2013, 14:46
fain arata
la 15.02.2013, 14:49
la 15.02.2013, 14:54
Timea multumesc
Lau
la 15.02.2013, 14:54
super ti-a iesit, Angy

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking