Tort aniversar chitara

Postat de comanligia in Dulciuri
3 Ian 2015 | 3271 vizualizari
Tort aniversar chitara

Ingrediente

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 1 plic zahar vanilat cu scortisoara+ 1 plic zahar vanilat simplu
  • 40 gr cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 75 ml lapte

Pentru umplut:

  • 100 gr zmeure
  • 100 gr cirese din compot
  • 500 ml frisca lichida+2-3 linguri de zahar daca e neindulcita
  • 2 pliculete intaritor frisca
  • 1 esenta de vanilie

Pentru insiropat:

  • 1 pahar apa
  • 1 esenta de vanilie+2-3 linguri zahar pudra

Pentru ornat:

  • 1 plic glazura alba Dr.Oetker
  • aprox.1 lingurita cacao
  • 1 ciocolata neagra

Mod de preparare

Am incins cuptorul la 180°c.

Am pregatit tava in forma de chitara unsa cu putin ulei sau unt.

Am separat albusurile de galbenusuri,care le-am batut spuma cu putina sare,apoi am adaugat zaharul,zaharul vanilat si am mixat pana cand la rasturnarea castronului nu a cazut compozitia.

Pe urma am adaugat galbenusurile,laptele,apoi cu o spatula am amestecat usor albusurile,faina strecurata impreuna cu praful de copt si cacaoa.

Am turnat in tava pregatita aceasta compozitie si am dat la cuptor pentru coacere pana la testul cu scobitoarea,apoi am lasat blatul copt la racit.

In acest timp am pregatit frisca,am mixat-o impreuna cu zaharul,apoi la final am adaugat fructele si intaritorul ptr frisca.

Am taiat blatul si l-am insiropat cu siropul obtinut din apa,zaharul farin si esenta de vanilie.

Intre blaturi am ornat frisca cu fructe.Deasupra am ornat tortul cu glazura alba amestecata cu putina cacao(am obtinut o culoare maronie)pe marginea tortului am uns cu ciocolata topita iar corzile le-am format cu glazura alba.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar chitara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gogosele din ecler cu crema de vanilie si capsuni

Postat de rocsi_1612

Gogosele din ecler cu crema de vanilie si capsuni

Gogoselele: Intr-o cratita punem apa, uleiul si le trasferam pe foc. Cand da in clocot tragem cratita deoparte si incorporam toata faina deodata. Mixam bine (sau puteti amesteca cu un...

Citeste continuarea

Baclava

Postat de Valclaudia

Baclava

Prajim nuca intr-o tigaie de teflon,o lasam la racit apoi o trecem prin robot. Foile de placinta trebuie sa fie decongelate complet pentru a nu se rupe. Ungem tava cu putin ulei, asezam o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.01.2015, 15:53
la 03.01.2015, 16:06
Ce bibilita e!
la 03.01.2015, 16:21
Woow! Superb!
la 03.01.2015, 16:23
s-a indurat cineva sa taie din el?! tare fain..
la 03.01.2015, 16:44
Eeeeeeeeeee ce fain e Bravo

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking