Tort aniversar chitara

Postat de comanligia in Dulciuri
3 Ian 2015 | 3298 vizualizari
Tort aniversar chitara

Ingrediente

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 1 plic zahar vanilat cu scortisoara+ 1 plic zahar vanilat simplu
  • 40 gr cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 75 ml lapte

Pentru umplut:

  • 100 gr zmeure
  • 100 gr cirese din compot
  • 500 ml frisca lichida+2-3 linguri de zahar daca e neindulcita
  • 2 pliculete intaritor frisca
  • 1 esenta de vanilie

Pentru insiropat:

  • 1 pahar apa
  • 1 esenta de vanilie+2-3 linguri zahar pudra

Pentru ornat:

  • 1 plic glazura alba Dr.Oetker
  • aprox.1 lingurita cacao
  • 1 ciocolata neagra

Mod de preparare

Am incins cuptorul la 180°c.

Am pregatit tava in forma de chitara unsa cu putin ulei sau unt.

Am separat albusurile de galbenusuri,care le-am batut spuma cu putina sare,apoi am adaugat zaharul,zaharul vanilat si am mixat pana cand la rasturnarea castronului nu a cazut compozitia.

Pe urma am adaugat galbenusurile,laptele,apoi cu o spatula am amestecat usor albusurile,faina strecurata impreuna cu praful de copt si cacaoa.

Am turnat in tava pregatita aceasta compozitie si am dat la cuptor pentru coacere pana la testul cu scobitoarea,apoi am lasat blatul copt la racit.

In acest timp am pregatit frisca,am mixat-o impreuna cu zaharul,apoi la final am adaugat fructele si intaritorul ptr frisca.

Am taiat blatul si l-am insiropat cu siropul obtinut din apa,zaharul farin si esenta de vanilie.

Intre blaturi am ornat frisca cu fructe.Deasupra am ornat tortul cu glazura alba amestecata cu putina cacao(am obtinut o culoare maronie)pe marginea tortului am uns cu ciocolata topita iar corzile le-am format cu glazura alba.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar chitara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chec simplu, economic

Postat de robert_badica

Chec simplu, economic

Mixezi ouale, cu zaharul, pana ce zaharul se topeste, iar ouale se albesc. Adaugi laptele sau cafeaua, esenta si uleiul, continuand sa mixezi. Cerni faina direct peste compozitia lichida, impreuna...

Citeste continuarea

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

Postat de Bucataras

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

Cum se prepara Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă: Începeți prin a tăia rahatul în bucăți mici. Pregătirea Aluatului: Dacă folosiți aluat fraged...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.01.2015, 15:53
la 03.01.2015, 16:06
Ce bibilita e!
la 03.01.2015, 16:21
Woow! Superb!
la 03.01.2015, 16:23
s-a indurat cineva sa taie din el?! tare fain..
la 03.01.2015, 16:44
Eeeeeeeeeee ce fain e Bravo

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking