Tort aniversar cu crema de ciocolata ,mousse de zmeura si banda de ciocolata

Postat de Alepaty in Torturi
8 Feb 2016 | 5270 vizualizari
Tort aniversar cu crema de ciocolata ,mousse de zmeura si banda de ciocolata

Acest tort l-am pregatit cu mult drag pentru aniversarea logodnicului meu si a avut mare succes. M-am inspirat de la Diaconta pentru mousse-ul de zmeura,banda si crema de ciocolata.

Ingrediente

Blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 2 plicuri praf de copt
  • zeama de lamaie

Crema de ciocolata:

  • 180 g ciocolata cu caramel
  • 100 g ciocolata cu 40% cacao
  • 1 lingura de cacao
  • 400 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • 100 g alune sau nuci prajite

Mousse de zmeura:

  • 400 g zmeura
  • 3 linguri de zahar
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 linguri smantana 20 %
  • o lingura de miere
  • 10 g gelatina

Crema de imbracat tortul:

  • 200 g ciocolata cu 40 % cacao
  • 200 g nutella
  • 200 ml frisca lichida
  • 250 g mascarpone

Banda de ciocolata:

  • 150 g ciocolata 40 % cacao
  • 70 g unt
  • 1 lingura ulei
  • hartie de copt

Pentru decor:

  • 200 ml frisca
  • chipsuri de ciocolata
  • stick-uri de ciocolata
  • bomboane Raffaello

Mod de preparare

Blat:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, pana devine ferma bezeaua apoi se adauga treptat zaharul pana devine ferma si lucioasa,se adauga galbenusurile impreuna cu praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Se incorporeaza usor faina impreuna cu cacaoa,si se pune intr-o forma de copt( eu avut una cu diametrul de 27 cm, sigur la 24 cm iese mai inalt blatul)

Se tapeteaza cu hartie de copt inainte.

Se coace la foc mediu timp de 45 de minute la 180 de grade.

Se face testul scobitorii si se scoate pe un gratar la racit.

Eu l-am lasat pana a 2 a zi.

Mousse de zmeura:

Se paseaza cu blenderul zmeura apoi se trece printr-o sita fina( eu nu am mai trecut pentru ca am vrut sa pastrez semintele in crema).

Gelatina se pune la inmuiat in 2 linguri de apa rece.

Frisca se mixeaza putin pana devine spuma iar apoi se adauga smantana si mierea.

Pireul de zmeura se amesteca cu 3 linguri de zahar(se poate adauga mai mult,dupa gust) si se pune sa se incalzeasca pe foc,fara a junge la punctul de fierbere. Se adauga gelatina pusa inainte pe aburi apoi se amesteca usor si se lasa la racit.

Cand s-a intarit se amesteca cu 2-3 linguri de frisca,ca apoi sa se se incorporeze restul de frisca.

Se pune la frigider.

Crema de ciocolata:

Intr-un vas pe baie de aburi se pune ciocolata cu caramel bucati, cea amaruie,cacaoa,200 ml frisca lichida.

Se lasa pana se topeste apoi se i-a vasul de pe foc si se pune gelatina(care a stat la hidratat in 2 linguri de apa rece si apoi topita pe baie de aburi)

Se amesteca si se lasa la racit.

Se pun alunele sau nucile prajite si maruntite si 200 ml frisca batuta.

Crema de imbracat tortul:

Intr-un vas pe baie de aburi se pune ciocolata bucati,nutella,frisca lichida ,pana se topesc.

Se lasa la racit si apoi se adauga 250 g mascarpone mixat .

Se pune la frigider.

Bordura de ciocolata:

Se taie o fasie de hartie de copt,avand lungimea diametrului tortului, latimea cu un cm mai mult decat inaltimea tortului.

Se topeste ciocolata cu untul pe baie de aburi ,cand se topeste se adauga uleiul.Se lasa la racit doar cat sa se poata desena pe hartie.

Se foloseste o seringa sau eu am folosit o punga tare ,caruia  i-am taiat coltul.

Se lasa sa se intareasca doar cat sa nu curga cand se ridica banda pentru a o aseza.

Se pune pe tort,se baga la frigider,dupa 30 de minute,se poate dezlipi cu grija.(mersi Diaconta, a iesit exact asa)

Asamblare:

Blatul se taie in 3 parti egale.

Peste primul blat se pune in jurul formei detasabile de tort,apoi se pune crema de ciocolata, blat,mousse-ul de zmeura,blat.Se pune la frigider cam 30 minute.

Se scoate de la frigider se scoate inelul detasabil si se pune crema de ciocolata cu care se imbraca tortul.

Se pune banda de ciocolata si se decoreaza cu 200 ml frisca batuta si bomboane, praline ,dupa imaginatie.

Pofta buna!!



 



Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar cu crema de ciocolata ,mousse de zmeura si banda de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Retete similare

Desert blat de tort cu cacao si nuci

Postat de Pungasa_Rogue

Desert blat de tort cu cacao si nuci

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga...

Citeste continuarea

Tort Anca - ciocolata si gem de caise

Postat de timea

Tort Anca - ciocolata si gem de caise

Punem laptele intr-un vas pe foc, adaugam ciocolata rupta in bucatele si cand fierbe laptele luam de pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit. Albusurile le batem spuma cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2016, 10:52
frumos si delicios
la 08.02.2016, 10:53
Ce frumos e!
la 08.02.2016, 10:55
Foarte delicios tortuletul. Imi place mult combinatia cu ciocolata si mousse de zmeura . Ps: Concursul ''Nicio zi fara ciocolata'' s-a terminat ieri.
la 08.02.2016, 10:57
)) Mersii Camelya... nu am stiut,o sa modific
la 08.02.2016, 10:58
Mersiii Licurici!! :*

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking